Wpis z mikrobloga

154 + 1 = 155

Tytuł: Cuda za rogiem
Autor: Keigo Higashino
Gatunek: literatura obyczajowa, romans
ISBN: 9788375155198
Tłumacz: Nikodem Karolak
Wydawnictwo: Otwarte
Liczba stron: 336
Ocena: ★★★★★★★

Zbiór kilku historii z pozoru niezwiązanych ze sobą zwykłych ludzi, których ścieżki splatają się za pośrednictwem sklepu Namiya.

Chociaż raczej stronię od tego typu literatury, to muszę przyznać, że książkę tę czytało mi się całkiem przyjemnie. Cuda za rogiem to dość prosta, aczkolwiek nie prostacka powieść. Przeplatające się wątki są dość krótkie i ciekawe, dzięki czemu właściwie tylko w jednym miejscu - sam początek - czułem lekkie znużenie, co ciekawe nawet kilka razy się wzruszyłem co raczej podczas czytania mi się nie zdarza.

Jeśli miałbym wskazać jakiś zarzut byłby to sam język w jakim książka została napisana. Nie wiem dlaczego, ale przez dobór słownictwa i jego prostotę czułem się jakbym czytał literaturę młodzieżową, oczywiście nie licząc samej tematyki.

Cuda za rogiem przeczytałem z rekomendacji kuzynki i na pewno nie żałuję poświęconego czasu. Nie wiem czy jest to zasługa samej książki, ale podczas czytania często jak najszybciej chcę szybko skończyć daną pozycję, by zaraz zabrać się za następną, a w tym przypadku czytałem powoli i bez pośpiechu przy okazji angażując się w przedstawione mi historie co jest miłą dla mnie odmianą.

Wpis dodany za pomocą tego skryptu

#bookmeter #ksiazki #literaturaobyczajowabookmeter #romansbookmeter
Bispinor_Diraca - 154 + 1 = 155

Tytuł: Cuda za rogiem
Autor: Keigo Higashino
Gatunek...

źródło: comment_1641751301d6B03ikWPOxGZGIFnhrwVX.jpg

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach