Wpis z mikrobloga

Jakieś protipy dla dziewczyny zaczynającej grać w Wiedźmina?
Z tego co już wiem:
- czytać książki i je sprzedać/wyrzucac (nie są potrzebne po przeczytaniu)
- to samo z recepturami
- w nocy najwiecej nas stworów atakuje
- alchemia i robienie eliksirow pojawia się tylko w trakcie metytacji przy ognisku (pojawia się dodatkowy przycisk po prawej stronie)

Dalej nie wiem co robić z 3 czerwonymi lub niebieskimi meteorytami.
Kiedy jakim mieczem walczyć

#protip #wiedzmin #wiedzmin1 #gry
  • 22
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@hanyska2: Przecież ta gra jest prosta jak cep, nie ma tam skomplikowanych mechanik. Olej pro tipy i graj sama, będzie Ci się lepiej grało gdy nie musisz uważać na wszystkie pierdoły po drodze a Wiedźmin jest o tyle prosty że nawet jak nie przyłożysz się do buildu to i tak spokojnie ukończysz grę.
@XNiemcu otóż się nie zgadzam. Jako że pierwszy raz gram w Wiedźmina to dopiero w rozdziale 3 zdałam sobie sprawę że mogę robić eliksiry w trybie medytacji. Dodatkowo trzymalam wszystkie książki, bo myślałam że jak je wyrzucę to tracę wiedzę. Teraz jak na to patrzę to szkoda czasu i nerwów na szukanie miejsca w ekipunku :/
@hanyska2: Protipy to takie: Igni jest op, żeby szybciej się przemieszczać po bagnach itp. biegaj z wyciągniętym mieczem srebrnym ustawionym na styl szybki/grupowy.Zbieraj osełki, pył diamentowy i inne ulepszenia do miecza i korzystaj z nich gdy walczysz z jakimś trudniejszym przeciwnikiem. Miej zawsze w pogotowiu eliksiry kota,puszczyka i jaskółkę.

Nie kupuj od razu wszystkich książek, część z nich możesz znaleźć w świecie gry, niektóre npc (np. któraś babcia na podgrodziu) dają
@arinkao: Bo pyta o grę mimo wszystko w pewnym stopniu archaiczną i trudną dla nowych graczy. Wiedźmin 3 jest łatwiejszy nawet od AC. Kasy tam wszędzie na potęgę, nie ma co za nią kupować oprócz naprawy/rynsztunków a walka jest banalnie prosta.
@Ethellon: Jesli wszystko jest takie banalne, proste to po uj tyle poradników, filmów instruktażowych i po co tyle ludzi w to gra? Są tumanami którzy lubią ciupać w za łatwe gierki z lenistwa?