Wpis z mikrobloga

strasznie odrażają mnie osoby ze śląska, naprawdę w mojej głowie są obrzydliwi
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 95
@prawiedobrze: dolnośląskie to jest najdziwniejsze województwo w Polsce. Tam po wojnie ruscy przesiedlili chyba samych starannie dobranych dziwaków z Kresów i potem obserwowali co z tego wyjdzie. Bardzo dziwny klimat, bardzo dziwni ludzie, strasznie specyficzne miejsce. I nie mówię o Wrocławiu, w którym nie ma absolutnie nic specyficznego. Chodzi mi o te wszystkie Wlenie, Bolkowy, Głogowy, Jawory i tak dalej. Inny świat.
  • Odpowiedz
@ktomizajalnazwy: No właśnie o to mi chodzi, w-----i ludzi taki mix z biedy i zacofania prosto w region może i zniszczony i ograbiony przez ruskich, ale wciąż bogaty. Teraz my, potomkowie tego szoku kulturowego sobie tu żyjemy i jest dziwnie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@prawiedobrze: No taki psycho klimat trochę tam jest. Szczególnie w tej prowincjonalnej części gdzie są tablice z przedwojennymi nazwami miejscowości na dworcach kolejowych. Wy macie jakiś inny sposób konsumowania i interpretacji kultury. Muzyki takiej samej jak gdzie indziej słuchacie, gracie w gierki, oglądacie seriale, ale mimo wszystko jesteście jacyś k---a inni. Fenomen.
  • Odpowiedz
@ktomizajalnazwy: miałem się oburzyć, bo to mój region, do Czech i Niemiec blisko w razie czego a i tak lepiej niż na wschód od Wisły. ale poza Wrocławiem faktycznie czuję się jakoś dziwnie. Zwłaszcza, że znam powojenną historię tego regionu, o której mądrzejsza nie wspominać. No może poza jednym

• Odpowiedz
  • 0
A migrant z byłego województwa siasiadujacego z warszawskim do byłego województwa sąsiadującego z katowickim? Tak cza żyć
  • Odpowiedz
@Couisi: Oni są tacy pocieszeni xd ja ich widzę jako taką bandę upośledzonych krasnoludów - chodzi to takie brudne i zawszone, coś tam bełkocze i nie wiadomo o co chodzi
  • Odpowiedz