Aktywne Wpisy
b_oski +8
Dawniej myślałem, iż 150 KM to wystarczająca moc. 200 KM to już bardzo dużo. A jak znajomy kupił sobie 400-konny samochód, to myślałem, że ja bym się nim r------ł o pierwszą latarnię.
Dziś wsiadając do 150-konnego samochodu mam wrażenie, że chyba nie ma kompresji, bo to nie jedzie. Jaka jest optymalna moc na daily, ale tak, żeby nie brakło po roku jeżdżenia?
#samochody #motoryzacja #pytaniedoeksperta
Dziś wsiadając do 150-konnego samochodu mam wrażenie, że chyba nie ma kompresji, bo to nie jedzie. Jaka jest optymalna moc na daily, ale tak, żeby nie brakło po roku jeżdżenia?
#samochody #motoryzacja #pytaniedoeksperta
pq18 +367
Płynę tam statkiem i niedługo zawitamy do pierwszego portu w skrócie napiszę co wymagają władze Australii:
-Spis portów z datami wejścia i wyjścia statku z ostatniego roku
-Zamontowany zostanie u nas przy trapie (miejsce wejście na statek) czytnik kodów QR dla pracowników portowych
-Zostanie zamontowana u nas kamera przy wejściu na statek (podobno rejestrująca tylko temperaturę) jasne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-Zakaz rozmowy i kontaktu z pracownikami portowymi
-Liste osób zaszczepionych na statku (w nawiasie należy podać powód w przypadku braku)
-Mamy chodzić tylko w przypadku wyjścia z nadbudówki stroną nie nabrzeża a od strony morza żeby nie spotkać się z pracownikami portowymi
-Pilot, który wejdzie na statek zrobi to gdy mostek będzie zdezynfekowany a drzwi zewnętrzne będą otwarte minimum 6 h wcześniej
-Listę osób, które chcą się zaszczepić
-Daty dokładnej podróży wszystkich marynarzy z ostatnich 60 dni (loty)
-Spis temperatury ciała każdego członka załogi z ostatnich 90 dni
#koronawirus
@Caracas: w krld też mają zakaz rozmawiania z obcymi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Cala załoga podczas cumowania ma być w maskach (realna odległość między osobami zakładającym cumy a osobami z naszego statku w tym przypadku to jakieś 130 metrów)
@Caracas: przepraszam, urwa co??
Może jeszcze raport stanu koloru sików z 30 dni?