Wpis z mikrobloga

Z moich skomplikowanych wyliczeń wynika że zebrałem już kilogram pieczarek ( ͡° ͜ʖ ͡°) ogólnie już doczytałem kiedy je zbierać i jak rozpoznać że są dojrzałe.
Zakładając średnią cenę 1kg-10zł to zakup zwrócił się w połowie ʕʔ a to dopiero początek.

#ogrodnictwo #grzyby #pieczarkiboners
picasssss1 - Z moich skomplikowanych wyliczeń wynika że zebrałem już kilogram pieczar...

źródło: comment_1641643057TsGbYdwURNKPjyZLJKGyrT.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Qullion: ja od dawna uprawiam swoje warzywa, bo wiem co jem :) Do tego oczywiście drzewa owocowe.Grzyby też miałem np. shitake, boczniak. Generalnie polecam swoją żywność :)
  • Odpowiedz
@Qullion: Bo tak powinno być. Każdy człowiek powinien mieć kawałek ogródka i sobie parę rzeczy zasadzić. Blokowiska ludziom odebrały taką możliwość, aby wszystko kupować w sklepach.
  • Odpowiedz
@nophp: blokowiska nic nie odebrały. Wiem jak się mieszka w bloku i wiem jak się mieszka w domu, wiem też jak ludzie podchodzą do takich tematów. Blokowiska nic nie odebrały tylko ludzie mają to gdzieś. W mieszkaniu się po prostu siedzi i tyle, mało miejsca, ale czysta wygoda i wyrąbane na wszystko.
Też sądzę, że każdy powinien mieć ogródek, ale jeżdżę po nowych domach i widzę, że każdy kto się
  • Odpowiedz
@Qullion: Też prawda, ale przychodzą takie czasy, a w sumie to miejmy nadzieję, że nie przyjdą, gdzie będzie trzeba mieć coś własnego w ogródku, bo w sklepie nic nie znajdziesz z warzyw.
PiS sobie wymyślił wspaniały program dla rolników, gdzie mają sadzić warzywa, owoce i sprzedawać je na targowiskach. Tylko, że nie ma chętnych na taką zabawę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nophp: warzywa będą, ale będą droższe bo trzeba będzie więcej wydać na ich uprawę chociaż przez droższe nawozy.
Wielu rolników nie zajmuje się warzywami, uprawia zboża, jakieś warzywa co da się hurtowo sprzedać i dalej pracować zamiast stać na straganie. Lepiej gdyby zainwestowali w krajową stronę na której ludzie ogłaszają swoje warzywa by każdy mógł podjechać i kupić. Już coś takiego niby jest, ale to nie działa dobrze.
  • Odpowiedz
@nophp: w sklepach znajdziesz, to nie te czasy. I ja wiem że nie ma sezonu na pomidory ale kilogram za 20zl to jest jakaś chora cena. Już bardziej opłaca się łososia #!$%@? xd
  • Odpowiedz