Aktywne Wpisy
Kagernak +1559
Tu plusy dają ci, którzy szanują Joe Bidena, uważają, że był dobrym prezydentem, mądrze kierował Ameryką, wyznaczył prawidłowo kierunek na przyszłość i świetnie sie sprawdził w kwestii wojny Ukrainy z Rosją. Dobre zakończenie kariery, ale szkoda, że nie dostał szansy 20 lat temu, tylko tak późno.
#polityka #wybory #usa #biden #rosja #wojna #ukraina #ameryka #joebiden
#polityka #wybory #usa #biden #rosja #wojna #ukraina #ameryka #joebiden
#wroclaw #przegryw #ukraina
Życie we Wrocławiu stało się nie do zniesienia. Więcej ukrów niż Polaków. Poważnie, idąc ulicą częściej mijam ukra niż Polaka.
W nocy nie idzie spać przy otwartym oknie bo oczywiście pijane/naćpane ukry drą mordą i bawią się w najlepsze. Powaga, już dawno nie słyszałem polszczyzny.
Zamawiasz
Życie we Wrocławiu stało się nie do zniesienia. Więcej ukrów niż Polaków. Poważnie, idąc ulicą częściej mijam ukra niż Polaka.
W nocy nie idzie spać przy otwartym oknie bo oczywiście pijane/naćpane ukry drą mordą i bawią się w najlepsze. Powaga, już dawno nie słyszałem polszczyzny.
Zamawiasz
-W 1.5 roku z 14.99 na 18.99 w #lidl (-‸ლ) (+27%)
-Barber męski we #wroclaw z 50 na 75zł
-Cola zero duża po 6.50-11zl
-Ceny ciuchów jak u Niemców
-Randka we dwoje w restauracji 120zł +
-Wynajem przyzwoitej kawalerki z rachunkami 2500zl+
Człowiek chce być zadbany, zdrowy, fit to te #!$%@? mu chęć życia odbierają bo dla patusów na szlugi musi być.
#gorzkiezale #inflacja #bekazpisu #silownia #mikrokoksy #niebieskiepaski
@Beszczebelny: serio? XD chyba w Pałacu Kultury w Warszawie XD
Barber nie musi być po szkole zawodowej, cech rzemiósł nie bierze pod uwagę czegoś takiego jak fryzjer męski, no i barber strzyże inaczej od fryzjera i nie musi robić egzaminu czeladniczego :-)
@Beszczebelny: szczerze to drozsze
@wladcakabanosow: jak mnie coś takiego niesamowicie #!$%@?. Jasne, zmienię fryzjera do którego chodziłem od kilku lat żeby było taniej, przestanę pić napoje, które lubię pić, nie będę jeść zdrowej żywności bo można przecież taniej i się tej inflacji w ogóle nie odczuje. Polaków można przycisnąć do gleby kolanem a
Lidl, bułka ziarnella:
- przed nowym rokiem <= 1,00 PLN
- po nowym roku 1,19 PLN
ale lokomotywy potaniały ¯\_(ツ)_/¯
Cola prawie zawsze w Carrefour jest kup dwie za 4.95 bodajże za sztukę.
Ceny mamy zachodnie, tylko zarobki wschodnie. ( ͡º ͜ʖ͡º)
chleb 27% do gory
fryzjer 25%
paczeki 28% i tak tylko leci realnie inflacji mamy jakos 20-30%
Nie ma takiej opcji, piers z kurczaka kupuje 4-5razy w tygodniu raz w biedrze raz w lidlu od 2lat, znam ceny ;) ostatnie kilka miesięcy kosztował 17.89 czyli 1.10zl taniej. Może myli ci się z inną piersią z kurczaka bo w lidlu jest jeszcze z wolnego wybiegu i jakaś tam jeszcze. Ta ze zdjęcia jest.tą
@Kosmiczny_byk: wóda nie, poszła średnio 5-8 zł w górę ta tania. Szlugi też.
@Malinowy_nos: fryzjerzy, nawet na takich mniejszych miastach, za ścięcie na krótko, maszynka plus nożyczki brali 30 zł w tamtym roku.
Nawet nie komentuje :) przeczytaj inne odpowiedzi, szczególnie @rimyi