Wpis z mikrobloga

@Tfor trochę przeginasz, ale też ostatnio zachodziłem w głowę jak to możliwe że akurat odcinek z Norylska, który był słabiutki, a cały jego pomysł opierał się na jakichś 3 durnych w kolko powtarzanych pytaniach uważany jest przez wielu za jeden z lepszych na ich kanale ¯_(ツ)_/¯
@Tadumtsss: Oglądam kanał od praktycznie początku, lubiłem odcinki z Iranu, Afganistanu itp głównie dlatego, że nie znałem języka miejscowego i brałem "jak leci" wszystko za pewnik. Natomiast znając język rosyjski i podróżując po niektórych z miejsc przez nich odwiedzonych (np. właśnie Kazachstan i Rosja, w tym Kałmucja jak oni ostatnio) za często łapałem się za głowę.

Ich rosyjski jest słaby, w wielu momentach pyta o coś, dostaje rozbudowaną odpowiedź po rosyjsku
źródło: comment_1641415967MSts4QNfjal65wV2bpvRyR.jpg
@Tfor też zauważyłem że spłycaja czasami sens, żeby ułatwić sobie robotę z tłumaczeniem, ale nie sadze, żeby zmieniało to jakoś konteskt wypowiedzi.

Planeta abstrakcja zaczyna przypominać mi takiego Patera tylko zamiast jakichś prawackich bredni mamy bohaterów z przygotowanym zestawem pozornie przenikliwych pytań pod aktualny temat.
@Tadumtsss: No to samo mam, dla mnie nawet i językowo jest na poziomie Patera. Tylko Pater jeszcze na początku trzymał jako-tako poziom (1 seria na Kołymę, te 50 odc czy ile), dopiero potem się odkleił na dobre.