Wpis z mikrobloga

Powiem Wam, że po 3 miesiącach keto- zmęczona jestem. Jak nigdy nie byłam za słodkim, tak ostatnio odczuwam brak serniczka, szarlotki czy pałeczek z KFC :( schudłam co miałam schudnąć (10kg). Szykują mi się tygodniowe wczasy gdzie nie zawsze będę mogła zdecydować o tym co jeść. I teraz zastanawiam się co się stanie gdy np na 2 tygodnie wrócę do węgli. Przy zachowaniu IF i zapotrzebowania kalorycznego na moim poziomie- pytanie
1. Czy przytyje?
2. Czy po 2 tygodniach bez keto adaptacja wygląda tak samo jak na początku?
#keto
  • 8
@aczikibom: > daj sobie spokój. Kochasz cukier i nie możesz bez niego żyć. Po co się męczyć? YOLO!
Właśnie nie :) cukier zawsze był i jest dla mnie na ostatnim miejscu, Dlatego ta dieta od początku nie była dla mnie problematyczna. Ale brakuje mi jednak chlebka, pierogów ruskich czy właśnie spontanicznej szarlotki
@monalisssa: tak jak mirek wyzej pisze, zmien na low carb. tylko ciagle pilnuj kalorii i sie nie obzerraj, bo zobaczysz yoyo z bliska. wagi ci troche wroci, ale to bedzie woda i glikogen, nie ma co wpadac w panike.
wszystko jest dla ludzi tylko musi byc umiar. jak #!$%@? sernik raz na tydzien to nic sie nie stanie, ale jak bedziesz jesc pol blachy na dzien to bedzie problemix ( ͡
@monalisssa: To zmień dietę na zbilansowana albo jakiś low carb jak pasują Ci tłuszcze, a chcesz trochę wegli. Keto nie ma żadnych super właściwości co do chudnięcia. Fakt można na początku zrzucić więcej kg, ale te kilka kg to nie jest tluszcz. Ale chyba nie o samą wagę chodzi?
@monalisssa

I teraz zastanawiam się co się stanie gdy np na 2 tygodnie wrócę do węgli.

Z doświadczenia ci powiem że po takiej przerwie na keto już pewnie nie wrócisz w najbliższym czasie, a przynajmniej większość osób miałoby z tym problem. Także ja bym się starał utrzymać obecną dietę jak najdłużej, najlepiej aż osiągniesz cel

No chyba że masz żelazne samozaparcie i jesteś w stanie jeść "normalne" rzeczy, liczyć kalorie i utrzymywać