Aktywne Wpisy
Tommy__ +83
damienbudzik +5
Czytacie książki w formie fizycznej czy na czytniku?
Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś kindla, bo czasem są fajne promocje na ebooki. Tylko nie wiem czy łatwo by mi było przeskoczyć na czytnik, bo zawsze czytałem książki w formie fizycznej.
#ksiazki #pytanie #kindle #czytajzwykopem #pytaniedoeksperta
Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś kindla, bo czasem są fajne promocje na ebooki. Tylko nie wiem czy łatwo by mi było przeskoczyć na czytnik, bo zawsze czytałem książki w formie fizycznej.
#ksiazki #pytanie #kindle #czytajzwykopem #pytaniedoeksperta
mam problem z Calibre.
po przekonwertowaniu pliku znikają mi tekst z książki.
wysyłanie oryginalnego pliku na kindla skutkuje brakiem okładki a całą bibliotekę mam z okładkami i zależy mi trochę na nich :)
ktoś coś miał podobnego? to się zadziało po ostatniej aktualizacji kindla chyba.. calibre tez mam najnowszą...
#kindle #ebook #calibre
@Balthazarr: to jes m. in. powód czemu ostatecznie zrezygnowałem z kindle :/
@Balthazarr: też myślałem ale raczej poczekam na nowsze generacje ekranów. "Warstwa kolorowa" trochę psuje kontrast warstwy czarnobiałem w einkach, chociaż nie widziałem jak to wygląda na żywo.
@Kryspin013 ; @Captcha-- - ostatecznie ten jeden problem udalo mi sie rozwiązać ładując przez kabel oryginalny plik mobi i zaladowala sie okladka bez konwertowania, natomiast niektore okladki przez kabel mi sie nie ładują ale calibre też urywa spis treśći. wyglada to
spróbuj ewentualnie przejść przez konwersję do html - sprawdź jak wygląda - i dopiero html konwertować do wyjściowego mobi lub azw3
Jeśli znikający tekst jest objęty jakimś znacznikiem możesz go podglądnąć w trybie edycji a potem całkowicie wyeliminować wszelkie jego powtórzenia.
ale nigdy nie spotkałem się z problemami o jakich piszesz w kupnym ebooku
Wydaje mi się, że tak skopany jest sam plik Mobi który kupiłem w księgarni. Z innym z tej samej księgarni też występuje ten sam problem. Na razie zostawiłem to bo załatwiłem w końcu sprawę tak jak wyżej opisałem ale to nie jest rozwiązanie problemu niestety