Wpis z mikrobloga

Mirki, jak zmienić w panelu wordpress, żeby nazwy nowego wpisu w portfolio nie miały autymatycznie nagłówka H2? Bo google indeksuje mi same imiona jako H2 wpisów w portfolio jest dużo, więc te imiona totalnie nie działaja pozytywnie na SEO. Widzę,że mogę zmienić ręcznie, ale to trzeba wtedy każdy wpis katować osobno.
#wordpress #seo
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@polemarchos: to kwestia kodu szablonu pojedynczego wpisu, looknij plik single.php i tam pozmieniaj

Edit: doczytałem że wpis w portfolio, więc nazwa pliku może być coś jak portfolio-single czy podobnie, nie znam się na gotowych szablonach, wolę sam ogarniać
  • Odpowiedz
@polemarchos: wygląd -> edytor motywu -> wybierasz plik motywu dla podstrony portfolio (może to być portfolio-single.php jak np. @sprzedafcaMakaronu: zasugerował) -> wyszukujesz h2 i zmieniasz na znacznik, który chcesz -> zaktualizuj plik

Możesz zbadać element h2 np. w Google Chrome i wyszukać go w edytorze, aby mieć pewność, że zmieniasz odpowiedni element w edytorze WP.
  • Odpowiedz
@polemarchos: Tak jak koledzy wyżej wspomnieli, musisz znaleźć plik odpowiadający za wyświetlanie konkretnego typu treści.
Nie zmieniaj jednak bezpośrednio w nim żadnego kodu, bo po aktualizacji motywu stracisz swoje zmiany.
Takie rzeczy robi się przy pomocy motywu potomnego.
  • Odpowiedz