Wpis z mikrobloga

Echh, pomóż ktoś z #arduino ( ͡° ʖ̯ ͡°) Mam jakąś podróbkę Arduino UNO, udało mi się wgrać przykładowy program BLINK i działa z tą wbudowaną diodą. Teraz chciałem zrobić TEN projekt, program się wgrywa natomiast dioda w ogóle się nie świeci. IDE konfigurowałem z TYM poradnikiem bo gość używa dokładnie tej samej płytki, którą mam. Co robię źle :(?

#pytanie #arduino #elektronika #programowanie
Pobierz
źródło: comment_1640612920iV6rfwEz5Y1Szs2dqgoCxz.jpg
  • 28
@Varien: No to program się nie uruchamia, i wygląda jak byś miał cały czas esp w trybie flash zamiast normalny boot. Pokaż co wypluwa przy prędkości 57600
@Varien: W menedżerze płytek jaka wersja esp8266? Jak większa niż 3.0.0 można wgrywać z prędkością 256k. Włącz jeszcze debug port, ustaw debug level na CORE i wgraj ponownie i obczaj czy wypluwa coś na innych prędkościach. I pokaż zdjęcie tej płytki z bliska tak aby dało się odczytać oznaczenia na układach.
@Varien: To jakiś wynalazek z atmegą i esp8266 na pokładzie, nie wiadomo gdzie są podłączone GPIO z esp8266 - obstawiam prawy dolny róg ESP pins
@Varien: Najpierw to się musisz upewnić co i gdzie wgrywasz, na tej płytce masz dwa mikrokontrolery które da się zaprogramować, potem trzeba ustalić gdzie są wyprowadzone GPIO esp8266.