#anonimowemirkowyznania Czuję się jak śmieć, bo nie jestem kimś Otóż mam 25 lat. Niektórzy z moich rówieśników np.: - mają własne dobrze prosperujące firmy - kończą np. medycynę czy inne prawo i pracują już dawno w zawodzie - będą kupować drugi/trzeci samochód, ewentualnie jakiś z salonu - mają własne mieszkanie i są w trakcie spłacania kredytu
Jak tak porównuje się do nich do czuję się jak śmieć, bo pracuję w korpo za 35zł/h na stanowisku asystenckim, kończę studia i w sumie to tyle. Wiem, że "do trzydziestki" na pewno jakoś się poprawi moja sytuacja finansowo-życiowa, ale jednocześnie tych znajomych wyżej poprawi się 10x lepiej.
@AnonimoweMirkoWyznania: Witam, od jakiegoś czasu wchodze na wykop, głównie dla beki. Ale po przeczytaniu tego wpisu postanowiłem założyć tu konto i dodać coś od siebie.
Pochodzę z grubej patoli, w której wychowywałem się z 5 rodzeństwa. Ojciec chlał gdy tylko mógł, a matula bała sie cokolwiek zrobić. Dochodziło do tego że jak tatuś się upijał to obmacywał moje starsze rodzeństwo i mnie. Ja jestem 3 w kolejności. Mieszkałem tam przez
wlasnie firmy i wieloletnie prace w zawodzie prawnikow medykow na studiach xD a potem sie budzisz, zeby pisac baity trzeba miec jakiekolwiek pojecie o zyciu
@ostr: Przecież on tak napisał, żeby go po głowie klepać, że zarabia dobrze jak na swój wiek i wszystko jest spoko.
@AnonimoweMirkoWyznania: Tacy 25-latkowie jakich opisałeś wyżej nie istnieją albo ich odsetek jest na poziomie błędu statystycznego.
PS1. Prawnicy czy lekarze, oczywiście nie wszyscy tylko ich pewna grupa, solidne pieniądze zaczynają zarabiać dopiero grubo po 30-tce. 25 latkowie kończący te kierunki przeważnie są biedni jak myszy kościelne, często jeszcze na utrzymaniu rodziców.
PS2. Te 35 złotych za godzinę to brutto czy netto? Jak ,,na ręke'' to gratulacje - bardzo dobry zarobek
Tu jest błąd. Przestań żyć życiem innych a zacznij interesować się swoim. Pamiętaj też, że to życie realne znacznie różni się od tego na socialach, dla plusów i atencji.
Taki przykład byś lepiej zrozumiał. Posiadając firmę nie masz jedynie dużych zarobków ale też dużo stresu, brak regularnych godzin pracy, kredyty, nieopłacone faktury itp.
@AnonimoweMirkoWyznania: Gościu, strasznie p--------z. Takie przypadki które opisujesz to jest może z 5% ogółu. Mam wrażenie że wyciągnąłeś ich celowo z całej rzeszy 25 latków, ktorzy mają zwyczajne, normalne życie z typowymi problemami jak Ty i ja i 95% osób tutaj. To samo tag programista 15k, gdzie faktycznie zdecydowana mniejszośc zarabia te 15k. Masz strasznie skrzywione patrzenie na rzeczywistość
- kończą np. medycynę czy inne prawo i pracują już dawno w zawodzie
- będą kupować drugi/trzeci samochód, ewentualnie jakiś z salonu
- mają własne mieszkanie i są w trakcie spłacania kredytu
Ad1. Praca u starych wcale nie oznacza że mają własne firmy. Firma w wieku 25 lat jest możliwa wtedy jak rodzina nam zasponsoruje wkład własny lub jak wygrasz w totka, ufarciło ci się na bitcoinach lub trafiłeś w
@AnonimoweMirkoWyznania: nie, nie mają. Większość to bananowe dzieci i tyle. Za dużo internetu. Przeciętny człowiek z biednej rodziny chodzi na etat za 2500-3000 zł i 2/3 przeznacza na utrzymanie jak nie więcej.
@AnonimoweMirkoWyznania rówieśnik lat 25, praca w zawodzie typu prawnik/lekarz???? Ty chyba sobie wymyśliłeś tych znajomych, bo 25 lat to nadal jest nauka, praktyka, a nie jakiś prawnik za miliony xd
@AnonimoweMirkoWyznania: człowieku jaka firma, jaka praca po medycynie czy prawie mając 25 lat.
Kolejny nowy samochód z salonu czy mieszkanie na kredyt w tym wieku są przeznaczone dla top 10%, którym to po prostu rodzice finansują.
Ja zarabiam więcej od ciebie w podobnym wieku, ale nawet jak zarabiałem mniej, to doceniałem co mam, bo k---a może tego nie widać, ale istnieją ludzie co pracują za minimalną na magazynie.
Mi kiedyś koleżanka mówiła, że jej życie wyglądało super tylko na insta ale wewnątrz było pełno stresujące,a to mało kasy i nerwy w pracy oraz próby aby utrzymac rodzinę. Poprawiło od czasu kiedy poszła w ślady męża,zmieniła pracę w przedszkolu na IT ale dość w późnym wieku. Więc głowa do góry!
@AnonimoweMirkoWyznania: ten wpis to trochę taki remake 4chanowego "get trannies to kill themselves" xD mądry się uśmiechnie, zaś głupi ci uwierzy i wpadnie w deprechę ( ͡°͜ʖ͡°)
@AnonimoweMirkoWyznania: Spoko Miras. Ja mam 26 a jestem bezrobotny, nie wiem czy skończę 3 rok aktualnie. Dalej jestem tym dzieciakiem jakim byłem 5 lat temu. Do tego problemy psychiczne. Masz lepiej niż niektórzy. Ja to już wiem, że chu z tego będzie.
Czuję się jak śmieć, bo nie jestem kimś
Otóż mam 25 lat. Niektórzy z moich rówieśników np.:
- mają własne dobrze prosperujące firmy
- kończą np. medycynę czy inne prawo i pracują już dawno w zawodzie
- będą kupować drugi/trzeci samochód, ewentualnie jakiś z salonu
- mają własne mieszkanie i są w trakcie spłacania kredytu
Jak tak porównuje się do nich do czuję się jak śmieć, bo pracuję w korpo za 35zł/h na stanowisku asystenckim, kończę studia i w sumie to tyle.
Wiem, że "do trzydziestki" na pewno jakoś się poprawi moja sytuacja finansowo-życiowa, ale jednocześnie tych znajomych wyżej poprawi się 10x lepiej.
żyć się odechciewa
#zalesie #pracbaza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61c8aefc0ed247000a91f596
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Komentarz usunięty przez autora
Witam, od jakiegoś czasu wchodze na wykop, głównie dla beki. Ale po przeczytaniu tego wpisu postanowiłem założyć tu konto i dodać coś od siebie.
Pochodzę z grubej patoli, w której wychowywałem się z 5 rodzeństwa. Ojciec chlał gdy tylko mógł, a matula bała sie cokolwiek zrobić. Dochodziło do tego że jak tatuś się upijał to obmacywał moje starsze rodzeństwo i mnie. Ja jestem 3 w kolejności. Mieszkałem tam przez
@ostr: Przecież on tak napisał, żeby go po głowie klepać, że zarabia dobrze jak na swój wiek i wszystko jest spoko.
PS1. Prawnicy czy lekarze, oczywiście nie wszyscy tylko ich pewna grupa, solidne pieniądze zaczynają zarabiać dopiero grubo po 30-tce. 25 latkowie kończący te kierunki przeważnie są biedni jak myszy kościelne, często jeszcze na utrzymaniu rodziców.
PS2. Te 35 złotych za godzinę to brutto czy netto? Jak ,,na ręke'' to gratulacje - bardzo dobry zarobek
Tu jest błąd. Przestań żyć życiem innych a zacznij interesować się swoim.
Pamiętaj też, że to życie realne znacznie różni się od tego na socialach, dla plusów i atencji.
Taki przykład byś lepiej zrozumiał. Posiadając firmę nie masz jedynie dużych zarobków ale też dużo stresu, brak regularnych godzin pracy, kredyty, nieopłacone faktury itp.
Ad1. Praca u starych wcale nie oznacza że mają własne firmy. Firma w wieku 25 lat jest możliwa wtedy jak rodzina nam zasponsoruje wkład własny lub jak wygrasz w totka, ufarciło ci się na bitcoinach lub trafiłeś w
@AnonimoweMirkoWyznania: nie, nie mają. Większość to bananowe dzieci i tyle. Za dużo internetu. Przeciętny człowiek z biednej rodziny chodzi na etat za 2500-3000 zł i 2/3 przeznacza na utrzymanie jak nie więcej.
Kolejny nowy samochód z salonu czy mieszkanie na kredyt w tym wieku są przeznaczone dla top 10%, którym to po prostu rodzice finansują.
Ja zarabiam więcej od ciebie w podobnym wieku, ale nawet jak zarabiałem mniej, to doceniałem co mam, bo k---a może tego nie widać, ale istnieją ludzie co pracują za minimalną na magazynie.
Więc głowa do góry!
Spoko Miras. Ja mam 26 a jestem bezrobotny, nie wiem czy skończę 3 rok aktualnie. Dalej jestem tym dzieciakiem jakim byłem 5 lat temu. Do tego problemy psychiczne. Masz lepiej niż niektórzy. Ja to już wiem, że chu z tego będzie.