Wpis z mikrobloga

@Kreation: W crv był na akcji serwisowej - polski salon, pełna książka do 2017 roku prowadzona od 2003, a accord już jest polift i nie ma tej wady na wałku wydechowym. Obie mają założony przeze mnie podtlenek LPG i obie jeżdżą sobie aż miło. CR-V dodatkowo w automacie (4 biegowym niestety) z olejem w skrzyni wymienianym co 80 tys w aso
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sleepwalker: to się chwali bo wczoraj mój ojciec był świadkiem potrąceni starszego pana przed wbiła który jechał z odśnieżoną szybą jak w czołgu... (°°
  • Odpowiedz
  • 0
@sebawo w mróz klima nie ruszy, chyba że jak będzie ciepło w aucie to na obiegu zamkniętym się włączy (zabezpieczenie przed zamarznięciem parownika.

@Sleepwalker nie wierzę że nigdzie nie leje się woda do auta. W starym A4 szyby marzły od środka bo woda lała się do środka przez zatkany odpływ z grodzi silnika, pod wykładzinami było oczko wodne.
  • Odpowiedz
@LemaN: niemożliwe, jeździłem łącznie 5 hondami i w każdej było to samo - parowanie szyb przy deszczu, a w zimie para + szyby = zamarznięte od środka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
w sumie u siebie robiłem na wakacjach wszystko związanego z suszeniem, uszczelnieniem wnętrza(szukaniem czy nigdzie nie cieknie woda, wyjmowałem całą tapicerkę) i dalej mi szyby parują i teraz zamarzają
  • Odpowiedz
  • 2
@FoxX21: parowanie w desczu norma, wystarczy miec włączoną klimę, a z zamarzaniem od srodka akurat problemu nigdy nie miałem
  • Odpowiedz
  • 0
@Sleepwalker: Skrobanie szyb od środka, typowy japończyk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja nie wiem co jest nie tak, u siebie w nissanie mam ostatnio to samo a szyby umyte, cały czas jeżdżę na klimie, nowy filtr kabinowy i zrobiony ozon, ostatnio jeszcze pokitrałem pochłaniacze wilgoci po aucie a dalej to samo xD Kumpel w corolli to samo tylko u niego non stop zamarza tylna szyba
  • Odpowiedz