Wpis z mikrobloga

@Pimenista: A dlaczego miałby nie mieć? Zapaliło się mu czerwone światło, więc się zatrzymał. Tira też sygnalizacja świetlna obowiązuje. W miejscach gdzie są przejścia są ograniczenia do 50 km/h, myślę że w Rosji też, więc powinien wyhamować.
  • Odpowiedz
@dwa_szopy: ja tam nie widzę co mu się zapaliło, gdy widzę że jest szansa na kolizję/wypadek to wole p-------ć na czerwonym widząc że da radę przemknąć niż zahamować i wyłapać bułe od tira
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Pimenista: nie no tak serio to też staram się na śliskim nie robić dzikich manewrów bo nie chcę zginąć zgnieciony pomiędzy dwoma ciężarówkami. Nie ma co jednak robić z tej osoby w osobówce winnej wypadku. Kierujący ciężarówką powinien albo jechać ogólnie wolniej albo znacznie zwolnić przed przejściem dla pieszych z sygnalizacją.
  • Odpowiedz
@Pimenista: no wlasnie, wiec nie pisz, ze kierowca osobowki ma niesluszne pretensje do tirowca. Zawsze nalezy zachowac dystans na podobne sytuacje - slisko lub deszcz. Nalezy brac pod uwagę tez takie sytuacje jak wkroczenie na jezdnie dziecka czy zwierzecia.
  • Odpowiedz
to kierowca tira jak widział że nie da rady wyhamować to mógł się wbić na lewy pas i p-------ć na czerwonym a nie walić prosto w osobówke

@BjornIronside: Wbić się na lewy przy oblodzonej drodze xD Poleciałby do rowu, bo odbicie by nie zadziałało i straciłby przyczepność. Z dwojga złego mniej szkód wynika z walenia w dupę.
  • Odpowiedz
@BjornIronside: Tak - ludzie to egoiści i nikt nie zaryzykuje zabicia samego siebie 24 tonami ładunku który ma za plecami które wpadną do kabiny przy poważnym dzwonie/lądowaniu w rowie, poświęci innych i ich odcinki szyjne w przypadku wjechania w tył auta, tym bardziej że OC sprzyja takim decyzjom (za szkody na osobach postronnych jesteś kryty do 5 mln EUR i nie odpowiadasz, a za szkody na sobie już tak)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@PfefferWerfer: co nie zmienia faktu że jedynym winnym tego że sie wbije w osobówkę czy wpadnie do rowu jest tutaj kierowca tira bo nie dostosował prędkości do warunków i przez to nie zdążył zahamować. Jeśli nie dość że jest idiotą to jest też nieodpowiedzialny to faktycznie, będzie bił w osobówkę.
  • Odpowiedz