Wpis z mikrobloga

Z czym wam się kojarzą święta? Bo mi z:
- pogrzebami
- zmęczeniem
- natłokiem zajęć
- przygnębieniem
- wigilią z fałszywymi uśmieszkami
Nienawidzę świąt.
  • 149
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zjem_Ci_nos: Nie każdy decyduje się na ślub i nie każdy kto ma ślub decyduje się na dzieci więc o kolegów się nie martw, kilku ci zostanie albo się znajdą nowi. A co do reszty to zacznij walczyć o swoje i stawiać granice ludziom dookoła. Skoro nie masz nic do stracenia to równie dobrze możesz żyć tak żeby tobie było dobrze a innych mieć w dupie. Nawet jeśli dzięki temu twoje
  • Odpowiedz
  • 1
Mi się kojarzą z super rodzinną atmosferą. Radością dzieciaków z prezentów. Kolędowaniem. Piękną pasterką :) kocham święta
  • Odpowiedz
@Steven_Hyde: za pół darmo to i g---o smakuje, jestem żydowskim nasieniem ¯\(ツ)_/¯
@Monke: właśnie ja sam nie wiem czego bym chciał, w tym problem. Nie mam planów, nie mam celu, niczego. Egzystuję dzień po dniu, kupię dom to pewnie będę doprowadzał do stanu używalności a może i coś swojego pobuduję,
never ending build_ ale przynajmniej czymś sobie ręce zajmę.
Tak samo jest teraz - pomagam, bo chcę,
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos: mi z:
- n-------m ojcem od rana w 1 dzień świąt i łażącym jak menel przez tydzień/dwa
- kłótniami w związku z powyższym
- płaczem, smutkiem, krzykiem
- sztuczną, na siłę "miłą świąteczną" atmosferą, udawaniem ze jest fajnie XD
- niezręczną wigilią z której już od paru lat s--------m do swojego pokoju po napełnieniu
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos bo jesteś roszczeniowym dzieciakiem, jak dojrzejesz to święta będą dla ciebie fajne bo:
1. Będziesz kupował prezenty ciesząc się z tego że komuś może sprawisz przyjemność
2. Odwiedzisz starych rodziców, których może niedługo zabraknąć
3. Spotkasz się z osobami z którymi widzisz raz w roku a może nawet i rzadziej.
4. Zmobilizujesz się żeby zrobić coś innego niż robisz zawsze, tradycji wigilii nie zobowiązuje cię do bycia katolikiem, jeśli lubisz
  • Odpowiedz
@Fichtner:
1. Nie mam komu
2. Opiekuję się starszą mamą, która ma prawie 70 lat a ojciec ma mnie głęboko w dupie, dopiero niedawno sobie o mnie przypomniał jako podajniku szklanki na starość
3. Robię to i czuję się z tym niekomfortowo bo doskonale wiem co Ci ludzie o mnie myślą, którejś wielkanocy po większej ilości % wszystko wyszło, doskonale wszystko slyszałem i pamiętam mimo tego, że to było 4
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos jeśli jest tak źle i masz mamę wieku prawie 70 lat, odpowiedz sobie na pytanie które decyzję były złe, domyślałem się że masz za sobą spory bagaz doświadczeń i chyba czas zaryzykować?
  • Odpowiedz
@Fichtner: a co tu do ryzykowania, muszę odkupić działkę na której mieszkam żeby nie stracić dachu nad głową i zapewnić go swojej matce więc zapewne wpakuję się w kredyt po same kule ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz