Wpis z mikrobloga

Wrzucę jeszcze raz, bo w nocy było i mało kto widział.
- Suplementacja ARGININĄ w walce z covid 19. Przyspiesza zdrowienie i daje słabszy przebieg choroby. Są już badania naukowe na ten fakt. I to jest przynajmniej pewne że działa na każdego w przeciwienstwie ze szczepionkami, które są rosyjska ruletką. Zatem, warto mieć w swojej apteczce argininie na w razie czego. (niewiele kosztuje i jest w każdej internetowej aptece, bez recepty)
Badania naukowe z listopada link:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8619186/
#koronawirus #zdrowie #arginina #nauka
doges - Wrzucę jeszcze raz, bo w nocy było i mało kto widział. 
- Suplementacja ARGI...

źródło: comment_1639652322UcGRo30GzaZDhXa4M4SFTV.jpg

Pobierz
  • 18
@doges: A Ty to czytałeś? Artykuł mówi co najwyżej przesłankach na podstawie wyników wstępnych testów klinicznych.

"There is a strong rationale indicating a beneficial effect of l-Arginine in COVID-19, and preliminary results from a randomized clinical trial seem to support this view."

Chyba trochę wcześnie na twierdzenia typu:

I to jest przynajmniej pewne że działa na każdego w przeciwienstwie ze szczepionkami, które są rosyjska ruletką.
@Stallion45: Nie zawiodłem się. Trzy kraje z Afryki, z których:
- jeden jest z Azji;
- drugi ma gęstość zaludnienia 7 osób/km2, jedno miasto powyżej 500 000 i dwa powyżej 50 000 (te dwa to łącznie z tym powyżej 500 000);
- trzeci ma 2 000 000 ludności spośród, których niecałe 5% ma powyżej 64 lat, mediana wieku to 20,3 lata, a oczekiwana długość życia to 52 lata.
No kurde blaszka,
@Polanin: Napisałem jak byk przecież środkowoazjatyckich lub afrykańskich. No i co to za argumenty, że niskie zaludnienie lub niska średnia wieku, przecież nawet dzieci umierajom na morderczego omikrona oneone!! Więc ponawiam pytanie czemu Afganistan czy Gabon jeszcze nie są zdziesiątkowane?
Napisałem jak byk przecież środkowoazjatyckich lub afrykańskich.

@Stallion45: No rzeczywiście. Przegapiłem. Wracając do tematu:

No i co to za argumenty, że niskie zaludnienie lub niska średnia wieku

@Stallion45: No takie merytoryczne. Ja bym się raczej zastanawiał jak można wyciągać wnioski na podstawie 3 krajów z około 200? Na szybko wrzuciłem Ci poniżej wykres dla danych z całego świata (źródło: https://coronavirus.jhu.edu, które agreguje dane z kilku źródeł, ale wszystkie informacje
Polanin - > Napisałem jak byk przecież środkowoazjatyckich lub afrykańskich.

@Stal...

źródło: comment_1639736310Vyx6FHblXXsmThqt0L0m1d.jpg

Pobierz
@Polanin: Nie mam ochoty wchodzić na żadne strony związane z covidem i nabijać im wyświetleń. Pomijając wiarygodność klasyfikacji zgonów na srovid, z którą jak wiemy często jest coś bardzo nie tak, to gdzie ten Twój wykres pokazuje skuteczność szczepień? A zresztą nawet gdyby pokazywał, to parafrazując klasyka jestem zbyt młody i piękny by przejmować się zgonami starych dziadów
Nie mam ochoty wchodzić na żadne strony związane z covidem i nabijać im wyświetleń.

@Stallion45: To strona uczelni medycznej. Jak Ci nie pasuje to weź statystyki z dowolnej innej strony i sprawdź.

Pomijając wiarygodność klasyfikacji zgonów na srovid, z którą jak wiemy często jest coś bardzo nie tak

Powołuję się na te same dane co Ty. Teraz już nie są w porządku?

gdzie ten Twój wykres pokazuje skuteczność szczepień?

Przecież wyjaśniałem
@Polanin: Ale ja zwyczajnie nie wiem czy działają, bo poziom propagandy fajzerowskiej osiągnął już takie szczyty, że zwyczajny człowiek nie ma możliwości tego zweryfikować. Wiem czym jest linia trendu, no i ona jest niby dla Ciebie taką zachętą do szczepień? Bo dla mnie absolutnie nie. Wszyscy, którym odradziłem szczepienie nadal żyją i szykują się do świąt w radosnej bezcovidowej atmosferze, czego życzę Tobie i wszystkim zaszczepionym
Ale ja zwyczajnie nie wiem czy działają, bo poziom propagandy fajzerowskiej osiągnął już takie szczyty, że zwyczajny człowiek nie ma możliwości tego zweryfikować.

@Stallion45: No to masz dane z ponad 170 krajów. Do tego Pfizer nie jest jedyną szczepionką. Ma poniżej 1/4 rynku https://globalcommissionforpostpandemicpolicy.org/covid-19-vaccine-production-to-november-30th-2021/. Nie ma wystarczających zasobów (już nawet pomijam realność takiego przedsięwzięcia), żeby zmanipulować taką ilości danych z tak wielu niezależnych źródeł i do tego niektóre źródła nie korzystają