Aktywne Wpisy
Kopyto96 +36
Ładnie zaczyna nowy rząd od planów zaorania CPK, programu deweloper plus, lobbystą na rzecz elektryków jako wiceministrem klimatu, jakimś rankingu szkół przyjaznym LGBT i innych wtop xD Już nawet w Radio ZET Rymanowski z nich szydzi.
Ale wykopków nie obchodzi co się dzieje w kraju, tylko że Stanowski PRYWATNY kanał na YouTube założył, gdzie mówią brzydko na PO xD I że w Orlenie miał 9 wizyt w 4 lat (!), gdzie Orlen
Ale wykopków nie obchodzi co się dzieje w kraju, tylko że Stanowski PRYWATNY kanał na YouTube założył, gdzie mówią brzydko na PO xD I że w Orlenie miał 9 wizyt w 4 lat (!), gdzie Orlen
noipmezc +21
prubka moich umiejetnosci wokalnych
@youngP
@youngP
https://www.wykop.pl/wpis/62209665/spocilem-sie-ale-w-linki-z-maili-nie-klikam-bezpie
Raczej jestem dość świadomy i staram się rozsądnie podchodzić do kwestii bezpieczeństwa, hasła 2fa, bitwarden czy keychain w ios.
Ktoś jednak uzyskał dostęp do konta reklamowego na facebooku...
Zastanawiam się od dobrego tygodnia w jaki sposób?. Doszedłem do wniosku że "infekcja" nastąpiła z aplikacja instagram zainstalowanej na telefonie realme gt 5g - android 11 z sierpnia, poprawki bezpieczeństwa z października, apka instagram dość aktualna tj już jako meta :)
Dostałem od jakiejś ukrainki/rosjanki wiadomość na istagramie, nie mam tego czasu czytać ale widziałem w skrzynce odbiorczej że ktoś napisał - to wystarczyło, jakiś spreparowany link.
Nawet fizycznie nie odczytałem tej wiadomości ale apka powiadomiła o nowej wiadomości.
Dosłownie po paru chwilach powiadomienie z revolut nt płatnosci opisanej jako Facebk Gs2cw7xl62 na kwote 20zł i 71gr
Skąd taka płatność? Mam(miałem) karte revolut przypiętą do konta reklamowego na Facebooku. To chyba jakaś składowa wektoru ataku, uruchomienie kampanii reklamowej na facebooku, może autoryzacja jakiś działań, nie wiem
#ciekawostki #niebezpiecznik #android #rozkminy
@ZaufanaTrzeciaStrona @sekurak
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora