Wpis z mikrobloga

Czy ktoś miał kiedy problem z excelem przy autonumerowaniu tabel z l.p? Standardowo zrobiłem 1,2,3 i chciałem przeciągnąć - zamiast kolejnych cyfr, wszystkie zmieniły się na "1", ustawienie 1 w pierwszej komórce i przeciągnięcie z trzymanym ctrl też nic. Formatowalem komórki na ogólne/liczbowe - nic nie pomaga.

Kopiując dane z 1 arkusza na drugi już takiego schematu nie miałem. Normalnie mogłem zrobić autonumerowanie. (Ten sposób nie jest idealny, bo nie kopiuje mi całej tabelki i brakują mi dane??)

Przy jednej bazie zrobiłem jeszcze funkcje WIERSZ i w ten sposób ponumerowałem, ale w drugiej nawet funkcja nie działała xd
#pomocy #excel #informatyka #kiciochpyta
  • 3
@Beik: Dziwne rzeczy się u Ciebie dzieją. Sprawdziłem u siebie, na nowym pliku:
a. 1 w komórce i przeciągnięcie daje same 1
b. 1 w komórce i przeciągnięcie z CTRL zwiększa wartość w każdej kolejnej komórce o 1
c. 1,2,3 w trzech pierwszych komórkach i przeciągnięcie daje rezultat z punktu b
d. 1,2,3 w trzech pierwszych komórkach i przeciągnięcie z CTRL powtarza tę sekwencję kolejnych komórkach

Jesteś pewien, że zaznaczyłeś cały
@Pan_Cerny: zrobiłem wszystko co napisałeś. Funkcja wiersz działał tylko na 1 bazie. Ogólnie poradziłem sobie tym, że skopiowałem koniec końców całą bazę do drugiego arkusza, ale chciałbym poznać źródło problemu (i wtedy numerowanie działa)