Wpis z mikrobloga

@Dorby: Grałem w to i to i jednak wot lepszy. Można grać bez premium. Czasem mają gest i można zdobyć rzeczy premium za samo granie a czasem je po prostu dają z jakiejś okazji. WT to jest typowe p2w bo nawet aby wykorzystać wolny exp musisz wydać złoto więc nic sobie nie przyspieszysz.
  • Odpowiedz
@Dorby: Obydwa są kiepskie w swojej kategorii, ale nie mają też w niej konkurencji. Gdyby jednak porównać co jest we własnej kategorii lepsze, to nie mam żadnych wątpliwości o tym że War Thunder, wiedząc przez jakie zmiany przechodził ostatnio WoT.
  • Odpowiedz
WT to jest typowe p2w

@JaktologinniepoprawnyWTF: XDDDDD Po tym można wnioskować tylko o tym że albo w to nie grałeś, albo nie masz pojęcia czym jest p2w.

bo nawet aby wykorzystać wolny exp musisz wydać złoto więc nic sobie nie przyspieszysz.

@JaktologinniepoprawnyWTF: Z dozwolonych sposobów można znacznie przyśpieszać grind za pomocą boostów, które można często zdobywać, i kupując, najlepiej w specjalnym okresie premium, które można wtedy kupić względnie
  • Odpowiedz
nie są lepsze od innych

@frytaa: Są średnio nieznacznie lepsze od innych. Tak, że z paroma wyjątkami(jak helikoptery) nie rujnuje to gry, ale także zapewniają jakiś dochód bo ludzie widzą sens je kupować za prawdziwe pieniądze.
  • Odpowiedz
a krzaki za hajs? To jest p2w :) Sam grind jest również bardziej bolesny.

@xyzak: Nawet "krzaki za hajs" możesz kupić bez hajsu, i używania GE. Ja mam ich 5, a tylko 2 kupiłem za GE. Od tego jest WB shop.
  • Odpowiedz
@filip8192: WT jest p2w. Szkolenia załogi bez wydawania pieniędzy nie przyspieszysz bo nie masz książek szkoleniowych jak w WoT. Tak samo nie przyspieszysz odkrywania modułów bo nie masz prawdziwego wolnego expa. W WT wolnego nawet nie można użyć do przyspieszenia progresu odkrywania modułu, można jedynie odkryć kolejny goły pojazd.

Można jeszcze dodać że za wolne w World of Warships można kupować premki IX tieru. Mam tam obecnie 2 mln wolnego
  • Odpowiedz
Szkolenia załogi bez wydawania pieniędzy nie przyspieszysz

@JaktologinniepoprawnyWTF: Jak już pisałem. Przyśpiesza się to boostami. Normalne XP tak samo przelicza się z rozgrywki na XP załogi zdobywane nimi podczas bitwy. Poza tym przyśpieszasz zdobywanie ich zwyczajnie grając dobrze. Ja kupiłem na rok tanio premium, w specjalnym okresie, i zdobyłem np. KV-1E z WB shop. Z jednej bardzo dobrej gry, bez boosta wpadało mi czasem chyba nawet z 200 punktów. Nikt
  • Odpowiedz