Aktywne Wpisy

ihatepink +16
Szukam swojego pierwszego mieszkania. Do tej pory stać mnie było na wynajem, nawet w dość dobrych lokalizacjach, ale już 30+ wjechało i wypadałoby coś kupić właśnego (dotychczas jednak bałam się kredytu, że nie dźwignę, że mnie zwolnią - impostor syndrom który ni *uja nie pomaga w takich decyzjach).
Ale dorosłam do tego wreszcie i ᕙ(^ . ^)ᕗ
I jaka ja byłam naiwna. Mieszkania 60m2, w odległości 5-9km od ścisłego centrum, ale
Ale dorosłam do tego wreszcie i ᕙ(^ . ^)ᕗ
I jaka ja byłam naiwna. Mieszkania 60m2, w odległości 5-9km od ścisłego centrum, ale

BlackpillMonster +144

Oczywiście uprościłem, bo mam trochę bardziej skomplikowaną strukturę danych, przy projektowaniu systemu nie przewidziałem, że mogę potrzebować czegoś takiego
Edit: ale jak nie ma wyjścia to rób dwa gety. Serwer ci się przez to nie spali xD
@Its-a-Me-Luigi: no to słabe api
W następnym WWW zostanie tylko warstwa Persistent zintegrowana z udostępnianiem API po HTTP i może walidacją po stronie serwera oraz Front-End.
Może i właśnie GraphQL jest kolejnym poziomem rozwoju WWW i eliminacją SQL-a.
Jeżeli chodzi o formatkę danych, to relacyjność i silne typowanie + constraints na polach wystarcza do wszystkiego, co potwierdziłeś używaniem Protobuf.
Cała strona serwerowa może być deklaratywna.
https://en.wikipedia.org/wiki/Web_application_firewall
@patrolez: a gdzie w tym wszystkim logika biznesowa? Pracowałeś kiedyś z dużymi aplikacjiami z bogatą warstwą domeny?
to, że tego nie rozumiesz, nie znaczy że nie ma zastosowania w konkretnych
@Ernest_: też sobie próbowałem na te pytania odpowiedzieć. Przy prostych Crudach z kilkunastoma endpointami może takie podejscie przejdzie, w czyms trochę wiekszym juz nie szans
i silnego typowania.
=====
Przecież dobrze wiemy, że programowanie to nic innego jak przetwarzanie wejściowej informacji w wyjściową,
Jednak jeżeli jakaś firma stawia nową aplikację, która nie musi mieć żadnej komunikacji z zewnętrznym API i faktycznie jest CRUD-em, to dałoby się back-end opędzlować nawet w takim PostgREST.