Aktywne Wpisy

Ninvvia +23
Hej ʕ•ᴥ•ʔ
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
źródło: IMG_21240618_103639667
Pobierz
Van-der-Ledre +188
Wiecie dlaczego Chiny czy jakikolwiek inny tego typu kraj nigdy nie obali Ameryki jako globalnego mocarstwa? Można by tu dużo mówić o armii, o systemie ekonomicznym, nawet o polityce. Ale zapomina się o jednym. To Zachód, a zwłaszcza Ameryka sprzedała swoją wizję światu, wizję społeczeństwa, systemu, kultury. Amerykańskie filmy, muzyka, gwiazdy, show, cała otoczka związana z giełdą i centrum światowych finansów. To wszystko opiera się na cienkim balansie zaufania, z którego zachód
źródło: liberty
Pobierz

źródło: comment_1639156888CIp2tiAx46TcUt03byR59L.jpg
Pobierzźródło: comment_163915762201O9YA32xoNd8qaJNzZgBe.jpg
Pobierzźródło: comment_1639157643pntVxS6JdZgzfpv2x4eTFH.jpg
Pobierz@chumojwazdziki: Uuu ktoś dostał piętnastaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To ten model sterowany apką z telefonu?
Fajne te planetki nawet! Zakładam, że okiem widać ładnie przestrzeń między Saturnem a jego pierścieniem. A Jowisz ma dobrze widoczne pasy.
Jeśli umiesz na nim robić
@chumojwazdziki: ja bym się skupił jednak na okularze. Jeśli brak szczeliny miałby polegać na zmianie rozmiarów kątowych, to wtedy w najlepszym ułożeniu szczelina byłaby ledwie widoczna.
Zerknąłem sobie na Twój teleskop i przy okularze 10 mm masz powiększenie 150x. To jest całkiem zacnie. Barlow robi z tego 300x. To powinno spokojnie wystarczyć do rozróżnienia tarczy Saturna i jego pierścienia.
Pozostaje
źródło: comment_16391635871iVatr2QZ1YUi5WYogdADJ.jpg
Pobierz@skrytozgroza jedna rzecz o której powinienem wspomnieć, teleskop jest w pokoju i obserwacje prowadzę przez okno - zamknięte (ꖘ‸ꖘ) napewno ma to wpływ na jakość, kolego skrytogroza na żywo jakość jest o wiele większą a zdjęcia robione telefonem przyłożonym do okularu, bez żadnego uchwytu więc myślę, że z telezkopem jest ok, ale dziekuje za to co napisałeś, przeczytałem z zaciekawieniem!