Aktywne Wpisy
Ganyel +3
Sporo ostatnio było wpisów krytykujących polskich restauratorów i w ogóle krajową gastronomię. Ze zdecydowaną większością się zgadzam: wysokie ceny, kiepska jakość jedzenia i obsługi, cwaniakowanie. Ale dla równowagi chciałbym zwrócić uwagę na polskich konsumentów. Bo tu jest niestety podobnie, a jakoś o tym się nie pisze... Dlaczego? W skrócie wygląda to tak, że rodacy nie mają pojęcie o tym jak zamawiać, co zamawiać, czego nie robić, a jak należy się zachowywać. Kilka

Porady odnośnie wykończenia mieszkania w stanie deweloperskim [GDZIE ICH SZUKAĆ]
W niedalekiej przyszłości czeka mnie wykończenie mieszkania od zera i szukam informacji na co zwrócić uwagę, na czym oszczędzić, do czego warto dołożyć i tym podobne hasła. Jeżeli macie źródła wiedzy albo po prostu własne wskazówki, to piszcie je w komentarzach.
Mój zbiór:
1. Warto wynająć inżyniera odbioru mieszkania - koszt ok. 300–800 zł, oszczędzi nerwów i
W niedalekiej przyszłości czeka mnie wykończenie mieszkania od zera i szukam informacji na co zwrócić uwagę, na czym oszczędzić, do czego warto dołożyć i tym podobne hasła. Jeżeli macie źródła wiedzy albo po prostu własne wskazówki, to piszcie je w komentarzach.
Mój zbiór:
1. Warto wynająć inżyniera odbioru mieszkania - koszt ok. 300–800 zł, oszczędzi nerwów i
źródło: wykończenie mieszkania
Pobierz

Pomijajac, ten certyfikat to strata czasu i pieniędzy.
Pracodawca płaci na szczęście :) A dlaczego nie potrzebny? Bardzo często go widzę w ofertach pracy jako „nice to have”
@janowski85: U mnie w firmie wielu testerów manualnych zaczynało od ISTQB.
Czy to dużo, czy mało, to oceń sam.
Jak pracodawca płaci to bym nawet nie zastanawiał się tylko atakował. Wszak będziesz miał argument do podwyżki za zwiększenie kwalifikacji ( ͡° ͜