Wpis z mikrobloga

Tak patrzę na dzisiejsze wpisy i komentarze na wykopie, to wykopki to chyba byłyby zadowolone jakby ludzie co mają kredyty szczególnie na mieszkania, sie po prostu powiesili z tych podwyżek

Smutne ilu zawistniaków tu siedzi, rząd nas j---e głęboko w dupe a wy tylko by drugiemu polakowi d-----ć.

#wykop #nieruchomosci #nbp #gospodarka #ekonomia
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiersiowkaPelnaZiol: ci co nie mają kredytu tracą pieniądze trzymając je na jakichś lokatach czy w skarpecie przez inflacje to chyba zrozumiałe że cieszą się z podwyżek stóp. Każdy pilnuje swojego interesu chyba jest to dość zrozumiale ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: bo tu wypowiadają się z 3 osoby, które realnie mają dużo hajsu, i boli ich utrata oszednosci (co jest w 100% zrozumiale, bo to boli xD ), a reszta to ludzie z bólem d--y z zazdrosci xD

a normalnie siedzą cicho, jak zwykle ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
To niech przestaną chomikować i zaczną tym jakoś obracać.

@Bluszcz102: łatwo powiedzieć nie każdy się na tym zna, ja na przykład nie mam o tym pojęcia na tą chwilę. Równie dobrze mógłbym napisać: To niech inflacja będzie mniejsza.
  • Odpowiedz
bo tu wypowiadają się z 3 osoby, które realnie mają dużo hajsu, i boli ich utrata oszednosci

@fortySeven: c---a prawda właśnie, znam osoby na wykopie co mają kilka mln mają tak ulokowane kasy w innych walutach i aktywach że ich to nie boli.

Ja mówię tutaj o typowej zawiści bo ktoś wziął kredyt na mieszkanie i byleby mu się powinęła noga po prostu.
  • Odpowiedz
Tak patrzę na dzisiejsze wpisy i komentarze na wykopie, to wykopki to chyba byłyby zadowolone jakby ludzie co mają oszczędności szczególnie te na mieszkania, sie po prostu powiesili z tych ujemnych realnych stóp procentowych.

Smutne ilu zawistniaków tu siedzi, rząd nas j---e głęboko w dupe a wy tylko by drugiemu polakowi d-----ć.
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: nie wchodziłem dziś na Wykop, ale podwyżki stóp procentowych mówią jedno - jeśli cokolwiek planuje się na 20-30 lat to powinno się zakładać wszystkie warianty. W tym przypadku:
1. ludzie masowo kupowali mieszkania w bańce, co sprawiało, że deweloperom nie chciało się wypuszczać tańszego produktu na rynek
2. masowo brano kredyty przy niemal zerowych stopach, żeby one sfinansowały kupno towaru, na który nikogo nie stać. Bo taka prawda -
  • Odpowiedz
c---a prawda właśnie, znam osoby na wykopie co mają kilka mln mają tak ulokowane kasy w innych walutach i aktywach że ich to nie boli.

@PiersiowkaPelnaZiol: ale ja mowie o tych, ktorzy sie wypowiadaja w na temat stupek i cisna po hehehe kredyciarzach, nie o ogole spolecznosci
  • Odpowiedz
Poczekam rok, dwa, aż na rynku wtórnym zrobi się zalew nieruchomości sprzedawanych ze stratą, aby tylko pozbyć się kredytu

@truten_szerszenia: tak jak czekasz na pęknięcie słynnej banki w nieruchomościach od 5 lat XD

Dwa, nie będzie żadnego zalewu nieruchomości, zresztą po tym zdaniu widać jak się znasz.
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol:
No właśnie nie pęka, bo się nad kredyciarzami litują. Powinien być automat, który co miesiąc ustawia stopy na poziomie np. inflacja +20%, a nie ktoś sobie ustawia od tak, a inflacja z--------a, a człowiek który oszczędza jest w dupie.
Czyli inflacja =8% to stopy tego samego dnia 9,6% i tyle. Inflacja spadnie do 1% to wtedy 1,2 stopy
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol:
Wiesz, problem jest znacznie poważniejszy niż te cholerne kredyty i śmieszne "oszczędności" ludzi z tego tagu, bo jak ktoś ma naprawdę jakiś poważny hajs to nie ma czasu całymi dniami płakać na tagu i wrzucać wzrosty WIBORu co 0,05%. Chodzi o to, że rząd wydymał nas wszystkich bez wazeliny już chyba we wszystkich dziedzinach, a RPP razem z NBP to w ogóle jakiś niesmaczny żart.
W tym momencie mamy
  • Odpowiedz
@wyk0pek95:
Gdyby to było takie proste ziomuś to wszyscy bylibyśmy bajecznie bogaci. To jest już tak r-------e, że nie da się poczynić racjonalnych kroków. Co nam ze stop ponad inflacje skoro Nowy Wał wydrukuje kolejne puste miliardy w obieg? To niczym pies goniący swój ogon.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@PiersiowkaPelnaZiol: myślę że tu wcale nie chodzi o zawiść czy jakąś szczególną nienawiść - jestem bardziej niż pewien że 99.9% ludzi rzucających tutaj gromami w prawdziwym życiu nawet się nie odzewie w towarzystwie albo przyzna rację ludziom, z których tu się nabija xD

Chodzi tylko i wyłącznie o to żeby "się działo". Wykop to taki pudelek dla ludzi, którzy od "grażyn 40+" chcą się różnić wszystkim ale nie różnią się
  • Odpowiedz