Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jestem A2 w PwC i zastanawiam się jak wygląda w praktyce sprawa Secondmentów?

Niby pwc mamy program "Global Mobility" od Seniora wzwyż jak sie dostaję ocene roczną 1-2. Ale jak to wygląda w praktyce?

Ktoś się wypowie z doświadczenia lub słyszał, że komuś się udało wyjechać na jakiś czas do innego kraju i tam popracować niebędąc managerem?

#pwc #big4 #korposwiat #pytanie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61b075abf6a171000ab1ca85
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Wesprzyj projekt
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

WygadanyTygrys: nie wiem jak w pwc, ale bylem analitykiem w innym globalnym korpo i dla p0laków r0baków secodmenty były zablokowawane xD wszyscy z całej Europy zachodniej na luzie sobie jeździli gdzie chcieli, programista z UK, który chciał spędzić zimę programując z włoskiego biura? ależ proszę bardzo, ale ty r0baku siedź w ciasnym biurze w wawie i nawet nie pomysl o dniu pracy zdalnej (przed pandemia), bo pańskie oko menagera nie bedzie
  • Odpowiedz
AluminiowaMarzycielka: Ale ty piszesz o oddelegowaniu do innego biura na rok czy dwa w ramach secondmentu czy o legalnym podejściu do pracy zdalnej z losowego miejsca? To pierwsze to od seniora w górę na luzie, to drugie to nie wiem w sumie, ale wszystko jest zawsze kwestia pogadania z team leaderami czy tam partnerami.

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz