Aktywne Wpisy

CallMeDave +5
dlaczego nie lubię ukraińców:
- bo tak. bo mam takie prawo kogoś nie lubić, co jest niemożliwym do pomyślenia przez wykopowych fajnopolaków, którzy walczą za "braci" przed klawiaturą. niczym się nie różnicie od propagadystów woke'ów lgbt itd.
#ukraina #oswiadczenie
- bo tak. bo mam takie prawo kogoś nie lubić, co jest niemożliwym do pomyślenia przez wykopowych fajnopolaków, którzy walczą za "braci" przed klawiaturą. niczym się nie różnicie od propagadystów woke'ów lgbt itd.
#ukraina #oswiadczenie

Komponenty nie są ze sobą powiązane (typu parent-child). Tylko jest to inna ścieżka na routerze. Edycja pojedynczego towaru jest tak rozwiązana, że przekierowuje na adres np
items/:idi w ten sposób wiem, jakie jest ID edytowanego towaru. Ale w przypadku masowej edycji np 1000 towarów nie będę przecież zapisywał 1000 ID w pasku adresu ( ͡° ͜ʖ ͡°)Myślałem, nad dwiema opcjami:
1) Generowanie UUID i zapisywanie gdzieś w localstorage to UUID (jako klucz), a jako wartości tablicę JSON z elementami ID edytowanych towarów - wtedy przy edycji pasek adresu:
items/mass-edit/:uuid.2) Zapisywanie tych danych gdzieś w tablicy w serwisie, wtedy nie przekazuję żadnych UUID, tylko po kliknięciu przycisku zapisuje w serwisie tą tablicę i po prostu przekierowuje (programowo) użytkownika na adres
items/mass-edit, a ten komponent już sam sobie pobierze tą tablicę - co jest edytowane - z serwisu.Minusem jest brak możliwości otwarcia tego w nowej karcie, aczkolwiek chyba nie jest to jakiś bardzo duży problem się wydaje. Zresztą - w jaki niby sposób punkt 1 otworzyć w nowej karcie kiedy generowałoby się UUID po wciśnięciu przycisku? Oczywiście otwieranie wtedy, kiedy użytkownik tego chce, a więc "otwórz w nowej karcie" albo kliknięcie środkowym przyciskiem myszy.
Która z tych opcji wydaje się lepsza? A może jest do tego jakaś inna, ciekawa opcja? Otwieranie w nowej karcie masowej edycji przez użytkownika nie jest koniecznie, aczkolwiek byłaby to miła funkcjonalność.
#webdev #angular #javascript #webdesign
@PortowySzczur: tworzę swoją własną aplikację, więc tutaj nie jest to do
No to przejdź na inny widok ale bez kontrolera i skakania po routach. Tak ja bym to zrobił przynajmniej. Takie rzeczy nie są standardowe i mało kto tak naprawdę ich potrzebuje.
@PortowySzczur: po prostu zamiast label + pole dajesz checkbox + pole ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wtedy jak chce edytowac i zostawić je puste (czyli zmienić we wszystkich edytowanych to pole na puste) to wtedy zaznacza checkbox i nic nie wpisuje.