@Piastan: dokładnie tak ( ͡°͜ʖ͡°) @Wuchoda: proszę: ciasto: do 300g mąki pszennej (użyłem tortowej typ 450) dodać szczyptę soli, wbić 2 jajka i 1 żółtko, wszystko wymieszać i połączyć w gładką kulę w razie potrzeby dodając niewielką ilość wody (kilka łyżek), zawinąć (w papier śniadaniowy/do pieczenia/materiał) i odstawić do lodówki na 1 godzinę. farsz: 300g ziemniaków i 200g korzenia selera pokroić w średnią (~2-3cm)
Pierwsze poedjście do ravioli z żółtkiem i puree ziemniaczano-selerowym w maśle z szałwią
#gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
@Wuchoda: proszę:
ciasto:
do 300g mąki pszennej (użyłem tortowej typ 450) dodać szczyptę soli, wbić 2 jajka i 1 żółtko, wszystko wymieszać i połączyć w gładką kulę w razie potrzeby dodając niewielką ilość wody (kilka łyżek), zawinąć (w papier śniadaniowy/do pieczenia/materiał) i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
farsz:
300g ziemniaków i 200g korzenia selera pokroić w średnią (~2-3cm)