Wpis z mikrobloga

@Jarsad1: gratuluje i zazdroszcze! Mam inny spinning do 7g, najwieksza ryba którą na niego zlowilem to szczupak 45cm i juz bylo fajnie to co dopiero taki okoń
  • Odpowiedz
@Jarsad1: O gurwa, jak ja chciałbym zobaczyć takiego okonia :D
We Wrocławiu czego bym nie robił, to nie chcą przekroczyć 30cm. Ale też ludzie tu łowią tacy, że jak zobaczyło mięsiarstwo, że wyciągam szczupaczka 45cm, to teraz siedzi z żywcem w tym miejscu i nawet nie ukrywali w rozmowach, że "no, taki 45cm to w sam raz na obiad".

J----e zwierzęta. Wymiar ochronny we Wrocławiu to 50cm.

@xVert: No, XUL to
  • Odpowiedz
@Pantokrator mordo ja mam w okolicy jedna dziką wode, woda ma jakies 8 lat, przypadkiem tam z tesciem i zarazem swoim kompanem trafilismy, jezdzilismy dla beki łapać japońce, jest ich tam miliony, jak jest dzien jestes w stanie w godzine kolo 100szt zlapac. Kiedys pojechalem jak zawsze na japońce dodam ze my glownie za okoniem ale nikt sie tam takich ryb nie spodziewał, akurat trafilem w przyduche i 2 szt w
  • Odpowiedz
@Jarsad1: Musiałbym sobie najpierw sprzęt zrobić pod zasięg, bo na 70m to obecnie nie ma szans, żebym dorzucił na mojej obecnej plecionce + w ogóle wędką 230cm da się tyle cisnąć? :P

Chętnie kiedyś je zobaczę, to na pewno, ale jedno mogę obiecać - zachowam je w tajemnicy, bo ostatnie, czego bym chciał, to żeby wam jakieś spasłe dziady okonie zeżarły.
  • Odpowiedz
@xVert ponton albo z brzegu patyk savage gear custom ul 10gr 220cm (i tym patykiem dorzucalem na jakies 70m) plus stradic ci 4+ 2500 glowki 2-5gr gumki to glównie keitechy badz westiny do 7cm. Jesli musze jebnać te 100 metrow to lowie na boczny trok bo inaczej noe siegne używam wtedy savage gear sg8 3000 plus sawage gear parabellum 279 do 18gr daje ciezarki do max 15gr, male haki z zakrzywionym
  • Odpowiedz
@Jarsad1: A na jakiej plecionce ci to tak lata? Bo mi w miarę sezonu rzuty wychodzą coraz gorsze, plecionka się właściwie "klei", niby "Dragon Round'n'Smooth", ale teraz smooth to na pewno nie jest.
  • Odpowiedz