Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +121
W 25,5 miesiąca przejechane 85 tys. km. Skoda Fabia III Kombi 1.0 MPI 60 KM w gazie.
W ciągu kolejnych ok. 3 miesięcy zrobię kolejne parę tys. km i Fabia przestaje być moim daily, bo trochę zmieniła się mi koncepcja pojazdowa (przede wszystkim: potrzebuję większego auta - przesiadam się na Dacię Jogger). Niemniej, o Fabii mogę jedynie powiedzieć same dobre słowa, że zacna maszyna. Zaplusuj aby oddać respekt.
(więcej fotek w komentarzach)
W ciągu kolejnych ok. 3 miesięcy zrobię kolejne parę tys. km i Fabia przestaje być moim daily, bo trochę zmieniła się mi koncepcja pojazdowa (przede wszystkim: potrzebuję większego auta - przesiadam się na Dacię Jogger). Niemniej, o Fabii mogę jedynie powiedzieć same dobre słowa, że zacna maszyna. Zaplusuj aby oddać respekt.
(więcej fotek w komentarzach)
kamz_4con +15
Zdziwiło mnie, że 1700 osób popiera taki wpis. Zero refleksji nad integralnością swojego narodu i afirmacja narodu obcego są dla mnie kuriozalne i prowadzi do konkluzji, że jest bardzo duża grupa osób, dla której lojalność narodowościowa jest zbędna. To prosta droga do wejścia w tę lukę przez inne państwa.
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
https://maternityaction.org.uk/advice/polish-maternity-pay-questions/
#kapitanbomba
@chilon: utrzymuje stanowisko, to już koszt.
Po tym co widzę w tym #!$%@? to nie dziwię się pracodawcom, że niechętnie zatrudniają kobiety. Jedna była zatrudniona 6 lat z czego 4.5 na L4 i macierzyńskich po czym się zwolniła, bo ja zajęłam jej miejsce i lepiej się sprawdzałam, a ją dupa piekła, że za
@bruuh: przecież to jest problem tylko w januszexach. Normalna firma jest przygotowana zarówno na ciążę jak i to że pracownika wyloguje z życia jakiś wypadek.
@Mq555: masz rację, przepraszam, mój błąd. Faktycznie premia jednak musi być przyznana, bo pracownik czymś się wykazał.
@Tranzystor_IGBT: nigdzie nie napisałam, że jest lepszy lub gorszy. Stwierdziłam fakt, że jest.
@gfgfgfa: ja pierdzielę, bo inaczej nie da się skomentować. Tylko pytanie czy takie zachowanie nie kwalifikuje się do sądu, bo kobieta ewidentnie, z premedytacją zataiła dosyć istotny fakt. No i pracodawca pierwszą umowę podpisał na okres próbny, na czas nieograniczony? Trochę to naciągana historia. ;)
Wiele, wiele lat temu, kiedy miałam ok. 20
@justypl: Pracodawca nie ma prawa uwzględniać tego faktu w decyzji o zatrudnieniu czy przedłużeniu umowy, więc do jakiego sądu?
Ja rozumiem obie strony - z perspektywy kobiety wykorzystującej system jest to zwykły pragmatyzm, bo zajście w ciążę bez UOP jest potencjalną stratą olbrzymiej gotówki. Z perspektywy pracodawcy pragmatyczny jest strach przed
@Zborro: nieprawda, nie umiesz czytać? nie będę ci wyjaśniał drugi raz bo kolega wyżej już napisał
@cecyl: jeśli każda mała firma to dla ciebie januszex to nie mamy o czym rozmawiać, widać że jesteś z rodziny przedsiębiorców 5 pokoleń wstecz
@cecyl: no tak lepiej żeby poszli do budżetówki wypracowywać zysk przekładając papierki z kupki na kupke i żyjąc z podatków XD
dobrze że już za chwile poniedziałek i wszyscy wrócicie do szkoły, przyda wam się