Wpis z mikrobloga

@wojna: no ale tak szczerze to co maja zrobic xd jak dzieciak jest chory, oni po szczepieniach to kwarantanna nie obowiązuje, a do roboty trzeba chodzic i innych nie pozarażać

@Bananada: Każdy, kto nie jest szurem, w mig ogarnie temat. Ale szury muszą się tasować, że "tak wygląda powrót do normalności". Znowu coś wyrwane z kontekstu jest dla nich wodą na młyn.

Szacun dla lekarza, że robi wszystko, żeby się
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Duszqable: Po pierwsze jeśli się zarazisz i będziesz wymagał hospitalizacji, to możesz zabrać miejsce innym potrzebującym (to są te magiczne nadmiarowe zgony). Po drugie mimo że szczepionka nie była robiona na deltę, to ileś tam procent zmniejsza transmisję jednak. (Chociaż stanowczo za mało, by miała sens segregacja sanitarna jak na zachodzie - tam się zachowują jakby szczepienie chroniło w 100% przed roznoszeniem.)
@kirsen:

Po pierwsze jeśli się zarazisz i będziesz wymagał hospitalizacji, to możesz zabrać miejsce innym potrzebującym (to są te magiczne nadmiarowe zgony)

Tak, wiem, slysze to od dwoch lat. Mialem na tyle duzo kontaktow z chorymi, ze juz dawno powinienem sie pochorować, wiec sie nie martw.
Zreszta place od ponad 10ciu lat sporo kasy na ten system zdrowia, a najwiekszy problem w tym, zd zajme komus miejsce? To moje miejsce.
Magiczne
@Koronanona: ty to chyba do pracy nie chodIsz xd, albo nie wiem jaką masz pracę. W wielu miejscach zatrudnienia obnizana jest pensja za l4, nie wspomne, ze immunolog moze miec po prostu #!$%@? teraz.
@wojna: nie ptysiu, kluczowy jest też fragment który uciales - o tym dlaczego tak robi. Wydźwięk jest wtedy zupełnie inny. Rozumiem w takim razie, że robisz to celowo tudzież podajesz dalej to co zobaczyłeś na jakiejś szurskiej grupce i nawet nie zadałeś sobie trudu sprawdzić o co chodzi xD