#anonimowemirkowyznania Będę urzędowo zmieniać nazwisko. USC poinformował mnie, że mam wybrać sobie nowe nazwisko, nie musi być to nazwisko rodowe jednego z rodziców. Czyli mam swobodny wybór nowego nazwiska i... tu zaczyna się problem. No bo jakie wybrać? Rodowe jest mega pospolite (jedno z najpopularniejszych w Polsce), więc chciałbym wybrać inne i tutaj pytanie do was. Mógłby ktoś zaproponować jakieś nazwisko, najlepiej takie które sami chcielibyście nosić? #nazwisko #nazwiska #imie #genealogia #imiona #usc #przegryw #dane #etymologia
@AnonimoweMirkoWyznania zależy czemu zmieniasz i jak masz na imię. A może idź w coś znanego, prostego a jednak niezbyt częstego. Po nazwiskach (pseudonimach) znanych Polaków z minionych lat: Banach, Prus, Konopnicka...
@AnonimoweMirkoWyznania: Winkler. Nie wiem czemu. No ale pojedziesz na zachód i będzie spox. Polskie nazwiska potrafią być jebniete. Wiem to na przykładzie własnej rodziny.
@AnonimoweMirkoWyznania: Jakieś zagraniczne zachodnie – +10 do atrakcyjności w oczach babek. A jak się będą dopytywać, to powiedz że rodzina była z zagranicy ( ͡°͜ʖ͡°)
Będę urzędowo zmieniać nazwisko. USC poinformował mnie, że mam wybrać sobie nowe nazwisko, nie musi być to nazwisko rodowe jednego z rodziców. Czyli mam swobodny wybór nowego nazwiska i... tu zaczyna się problem. No bo jakie wybrać? Rodowe jest mega pospolite (jedno z najpopularniejszych w Polsce), więc chciałbym wybrać inne i tutaj pytanie do was. Mógłby ktoś zaproponować jakieś nazwisko, najlepiej takie które sami chcielibyście nosić?
#nazwisko #nazwiska #imie #genealogia #imiona #usc #przegryw #dane #etymologia
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #619fa2efa7458e000aee9c54
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
Juan Pablo Fernandez Maria FC Barcelona Janusz Sergio Vasilii Szewczenko
A może idź w coś znanego, prostego a jednak niezbyt częstego.
Po nazwiskach (pseudonimach) znanych Polaków z minionych lat: Banach, Prus, Konopnicka...
albo Membrana
A jak się będą dopytywać, to powiedz że rodzina była z zagranicy ( ͡° ͜ʖ ͡°)