Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jak to jest z tymi programistami? Widzę, że liczba pytań o przebranżowienie się nie maleje i zastanawiam się czy faktycznie jest tak ciężko skoro tak wiele osób chcę do ich "ziemi obiecanej". Dawniej stereotyp był taki, że programista to gość we flanelowej koszuli na bakier z higieną ale za to mega mądry. Jak jest na prawdę? Przykładowo jeśli mieliśmy klasę w szkole i lekcje matematyki to tacy programiści to ludzie, którzy robią zadania z gwiazdką xD? Czy przeciętny Kowalski może być programistą czy to zarezerwowane dla ludzi o mózgu na wyższych obrotach? Gdzie jest problem w tym, że np. nie każdy jest programistą (pomijając, że po prostu nie chce)? Gdzie jest problem, że nie każdemu się udaje? Próbuje zrozumieć ten fenomen.

#programowanie #it #programista15k #naukaprogramowania #kariera #programista

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #619e52d11e9981000a5829cc
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 21
@niochland: z tym ego to prawda xD pisze se na grupkach informatycznych a chłop mnie od debili wyzywa, że po studiach nie wiem jak działa dysk HDD a SSD, jak te igły #!$%@? po talerzu xD i do jakiej #!$%@? uczelni chodziłem xD in the end of the day, liczy się faktura na koniec miesiąca. Mogę nie wiedzieć jak dokładnie działa dysk twardy jeśli są pisanie ifów płacą taki pitos