Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
W pracy "nade mną" jest 9 osób. Z czego kobiet jest 8 a mężczyzna 1 i to dopiero prawie u samego szczytu bo jego przełożoną jest już CEO - kobieta

Jakoś nie widzę tej dyskryminacji kobiet xD

#pracbaza #bekazlewactwa
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jakoś nie widzę tej dyskryminacji kobiet xD

@OCIEBATON: Twoja argumentacja jest równie trafna co 'Mówią o globalnym ociepleniu a w zimę było -20 jednego dnia'....
  • Odpowiedz
  • 2
@ATAT-2: no mam wizję na całe korpo dość spore. Kadra kierownicza to mogę z ręką na sercu powiedzieć że 80% kobiety
@zryyyty: na dole jest mniej więcej 50-50, im wyżej tym więcej kobiet
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: Najsss. Oby więcej takich firm!
Już zostało udowodnione naukowo, ze firmy zarządzane przez kobiety są stabilniejsze i rzadziej upadają. Kobiety unikają ryzyka, wolą dokładnie analizować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 13
@crazykokos: i dlatego że nie podejmują ryzyka rzadziej odnoszą sukcesy a scenariusz jest zazwyczaj taki, że najpierw mężczyźni windują firmę, a potem do "władzy" dochodzą kobiety
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: Pracowałem w trzech globalnych korporacjach (Firma konsultingowa oraz dwa banki) i było bardzo podobnie - 80% wyższych i niższych stanowisk kierowniczych obsadzone przez kobiety. Dodatkowo specjalne, wewnętrzne programy dla kobiet aspirujących do zajęcia takich stanowisk.
  • Odpowiedz