Aktywne Wpisy
Historycznygagatek +245
Wiecie co jest najgorsze? Chęć niesienia dobra w tym parszywym życiu i wielka, twarda pięść obcych ludzi na mojej gębie.
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Atreyu +473
Patrząc na sytuację związaną z inflacją, stopami procentowymi, podwyżkami wiborów i kiepską perspektywą na najbliższy czas...
Grudzień 2021 - co jest sensowniejsze do zrobienia, co się bardziej może opłacić:
- wyzerować kredyt hipoteczny (i przy okazji praktycznie wyzerować konto, ale mieć z głowy)?
- wymienić PLN na jakieś waluty i trzymać (zostało jakieś 14 lat)?
#finanse #inflacja #kredythipoteczny #banki #waluty #kiciochpyta
Jakaś poduszka finansowa zostanie, w teorii na kilka miesięcy.
Generalnie, mam z tym stres, bo nie jestem dobry w tematy finansowe i akcje, a trochę się na koncie uzbierało i traci wrtość. W bliższej perspektywie nie mam też jakichś wiekszych pomysłów na wydatki i zakupy (albo co gorsze, wynajdę sobie jakieś bezsensowne wydatki).
Z tego, co się zorientowałem, raczej rata kredytu będzie już tylko rosła w
Komentarz usunięty przez autora
Poczytaj o obligacjach indeksowanych inflacją, ETFach (tu serio odsyłam do kanału Iwucia, bo to najlepszy bloger dla osób, które dopiero nabywają podstawy wiedzy finansowej). Obejrzyć chociaż kilka filmów na yt o bezpiecznym
Wyzeruj konto.
Pozbędziesz się kredytu. Z czasem coś przy oszczędzisz. W razie czego będziesz zrec mury, bo w końcu to Twoje. ( ͡º ͜ʖ͡º)