Wpis z mikrobloga

Naprawdę nie wiem jak bardzo bezmyślnym trzeba być, by regularnie jeść z kuchenki mikrofalowej, która podgrzewa jedzenie w tak wysoce nienaturalny sposób- kuchenka taka nie przekazuje ciepła, ale "podgrzewa" falami radiowymi, które wywołują w jedzeniu drgania cząstek wody i przez to wytwarzanie ciepa. Do tego takie jedzenie jest o wiele gorsze w smaku niż podgrzane w normalnych urządeniach (wytwarzających ciepło i przekazujących je na jedzenie).
To musi być niezdrowe i szkodliwe, nawet jeśli teraz nie ma 100% dowodów, ale kiedyś to udowodnią.
Nigdy nie zamierzam kupić tego ustrojstwa. Pamiętam jak kiedyś za dzieciaka ojciec ładował telefon przy jabłkach, to go pogoniłem z tym telefonem do pokoju by nienapromieniowywał jedzenia telefonem, a co dopiero podgrzewać jedzenie falami radiowymi jeszcze.

#kuchnia #gotowanie #ciekawostki #zdrowie #nauka #agd #mieszkanie #dom #swiat #technologia
nowyjesttu - Naprawdę nie wiem jak bardzo bezmyślnym trzeba być, by regularnie jeść z...

źródło: comment_1637310053xkLD3hCOrGZynl4fttpXNt.jpg

Pobierz
  • 237
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To musi być niezdrowe i szkodliwe, nawet jeśli teraz nie ma 100% dowodów, ale kiedyś to udowodnią.


@nowyjesttu: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

które wywołują w jedzeniu drgania cząstek wody


@nowyjesttu: bo temperatura to wcale nie są drgania cząsteczek zawsze i wszędzie co nie :D
  • Odpowiedz
@joolekk ty się śmiejesz, a ja pracowałem kiedyś z babką która serio twierdziła że to nienaturalne, powoduje raka itd i za nic nie szło jej wytłumaczyć jak to właściwie działa bo ona wie swoje i #!$%@? xD
  • Odpowiedz
Nienaturalny czyli taki do którego człowiek nie jest naturalnie przystosowany i nie robił tego przez ostatnie tysiące, dziesiątki tysięcy lat wystarczająco często, by ewelucja zdążyła do tego go przystosować. Nie słyszałem, by ludzie od tysięcy lat sobie jedzenie falami radiowymi podrzewali...


@nowyjesttu:
Czyli naturalne jest siedzenie w dymie przy ogniu i opiekanie padliny dzika z włośnicą na patyku albo przypalanie tego w ceramicznym garze i wydrapywanie ołowiana łyżką.
  • Odpowiedz