Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@octopussy8: mieszanie alko jest wchuj opłacalne jak się jest alkusem i chce się tanio n-----ć. W moim przypadku popijanie wódki piwem czy inne formy mieszania kończą się zwykle rzyganiem lub k-------m kacem na drugi dzień objawiającym się bólem głowy ale za to pijąc tak wystarcza mi 250 ml wódy plus p--o lub dwa żeby być n-------m jak księciunio.
  • Odpowiedz
@PiotrasSNK: Mieszanie alkoholu nie wpływa na poziom upojenia. Tylko i wyłącznie ilość czystego alkoholu i tempo jego spożycia mają wpływ na poziom upojenia. Więc czy zapijasz ćwiartke piwem, czy wypiłbyś 1-2 kieliszki więcej w tym samym tempie bez zapitki to sytuacja byłaby taka sama.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Weretek: może i racja, że to kwestia dodatkowego alkoholu z piwera w krótszym czasie względem picia wódy popijanej soczkiem i pomyliłem korelację z przyczynowością
  • Odpowiedz
@PiotrasSNK: Dokładnie, dlatego ja mówiłem o sytuacji bez popijania, bo popijanie sokiem czy wodą, a piwem powoduje wyższe stężenie alkoholu w naszym żołądku np. bo nie rozpuszczamy alkoholu z wódki płynem bez procentów, tylko takim z procentami.
  • Odpowiedz
via otwarty_wykop_mobilny_v2
  • 0
@octopussy8: przypomniałeś mi czasy jak z kumplem braliśmy 0,5l mięty i po 4-paku i na ruinach zamku spożywanie ()
To były czasy.
  • Odpowiedz