Wpis z mikrobloga

niestety tak jest.. tymczasem #javascript (chociaz glownie mam na mysli #typescript, bo z czystym jsem to wiadomo jak jest) to bardzo powazny i szeroko uzywany nawet na backendzie jezyk programowania

takze klepacze adnotacji springowych - moze warto na chwile wyjsc z piaskownicy i zainteresowac sie dojrzalymi technologiami? co wy na to?

pozdro dla hejterow powtarzajacych w kolko te same brednie o #frontend

#programowanie #takaprawda #programista15k
Pobierz wybacz - niestety tak jest.. tymczasem #javascript (chociaz glownie mam na mysli #typ...
źródło: comment_1637075066ovQCMTB2J2nXlzI3Lrhn5h.jpg
  • 23
@AzbestowyRoman:

A tak z ciekawości jak jest z czystym JSem, bo ja na przykład nie wiem? I co daje TS, ze jest poważny a JS nie do końca?

TS wskazuje ci kazde newralgiczne miejsce w aplikacji, ktore moze spowodowac wyjebke, z JSem to jest tak, ze odpalasz apke i nigdy nie wiesz kiedy sie wywali ( ͡º ͜ʖ͡º)

zmieniasz pola w jakims obiekcie, ktory jest uzywany
@wybacz: frontend jest idealny dla ludzi, którzy nie mają pojęcia o działaniu komputerów, systemach operacyjnych czy algorytmach. Dlatego np. @fegwegw świetnie się odnajduje we frontendzie, bo wiele umiec nie trzeb i jakoś to idzie żeby kredyt hipoteczny spłacać z tej swojej średniej krajowej.
@wybacz: No właśnie jeśli w JS nigdy nie wiesz co się wywali, to moim zdaniem nie brak statycznego typowania jest głównym problemem takiej aplikacji ( ͡° ͜ʖ ͡°) Analiza statyczna fajna sprawa, nie przeczę, ale poleganie na niej w celu eliminowania błędów to taki średni pomysł IMO. A jeśli się nie polega wyłącznie na niej, to staje się ona bajerem. Fajnym bo fajnym, tak jak wyżej pisałem