Wpis z mikrobloga

Co myślicie i kupowaniu używanych proca i płyty, coś taniej by się wyrwało pewnie.

@ElCidX: Rozglądać się możesz, ale i5-10400F najtańszy widzę na olx za 550 zł, co jest jakąś oszczędnością. Potem już 600 zł i to bez chłodzenia, to lepiej po prostu poczekać na promki, gdzie regularnie jest za 650 zł. Co do płyty to też nie bardzo. Jak już pisałem - idealnie znaleźć jakąś promocję na płytę B560
  • Odpowiedz
  • 0
@ElCidX wyższe intele to gorące skurczybyki. Nie kupisz zbyt dobrej płyty z małym budżetem. Te 5 stów to minimum. Teraz, bliżej grudnia to pewnie bardziej 6 stów.
  • Odpowiedz
ta promka msi już skończona, a jaka płyta będzie bardziej przyszłościowa pod i7 kiedyś

@ElCidX: To znaczy która promka? Cashback jest do 30 listopada, natomiast MSI B560M PRO-VDH była już kilka razy przeceniana, może się powtórzy przed końcem listopada. Ta płyta i wszystkie wyżej (Bazooka, Tomahawk) dadzą radę z i7-11700F z odblokowanym limitem, oczywiście Z490 i Z590 tym bardziej. Co najwyżej gdybyś chciał kręcić procka (a więc procek z literą
  • Odpowiedz
  • 0
@ElCidX heh. Uzywkę chcesz, ale nie rozumiem czemu nie chcesz nówki o identycznej konfiguracji, prawie w identycznej cenie?

Wysyłałem Ci właśnie coś takiego na PW :-)
  • Odpowiedz
@ElCidX: Bez przesady. Można go dostać od ręki za mniej niż 1400 zł - [https://www.ceneo.pl/98430083?](https://www.ceneo.pl/98430083?). Przy czym moim zdaniem (i nie jest ono raczej odosobnione) ten procesor, mimo iż sam w sobie bardzo dobry, jest wyceniony za wysoko. Powinien kosztować raczej koło 1200 zł. A wtedy to już 800 zł za płytę główną (jaką konkretnie?), pamięci 3200 (jakie CL?), dysk SSD SN530 512 GB i zasilacz 700
  • Odpowiedz
@ElCidX: I co Ci wyskakuje w Googlach na taki model płyty? Bo mi nic. To wygląda na oznaczenie PC, a nie płyty. Nie wiem, są jakieś filmiki, ale na Twoim miejscu prosiłbym o info, czy zdjęcia wnętrza od sprzedawcy albo sam robił jakiś research. To jakiś zwykły model, czy OEM? To B450, czy B550, a może inny chipset? Standardowe wymiary, czy coś nietypowego? Sloty na RAM, PCIe, M.2?

O dysk
  • Odpowiedz