Wpis z mikrobloga

Placki twarogowo-ziemniaczane ze smażoną cebulą to HIT ()!
Danie pochodzi z mojego dzieciństwa, dziś przygotowałam je samodzielnie po raz pierwszy.
Farsz smakuje jak ruskie, po upieczeniu jest inny i bardzo, bardzo dobry. Placek jest obtoczony w bułce tartej.
Kto nie zna niech żałuje.
Największą trudnością w jego przygotowaniu jest przekładanie na patelni ponieważ są rozpadliwe.
Ziemniaki są ugotowane, utłuczone, zmieszane z chudym twarogiem krajanką w proporcji 2:1 dla ziemniaków, do tego 2 jajka (na 400gr. twarogu), sól, pieprz i 4 łyżki mąki. Moja mama nie dawała mąki ale to wyższa szkoła jazdy jest i nie wiem jak to robiła że wychodziły piękne i w całości.

mój tag: #arinkaofood
inne tagi: #gotujzwykopem #foodporn
arinkao - Placki twarogowo-ziemniaczane ze smażoną cebulą to HIT (。◕‿‿◕。)! 
Danie po...

źródło: comment_1636645638z3ZMvTDRSxbp3VrHufN9jC.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
@arinkao: robię takie krokiety, tak zwane ruskie krokiety, farsz jak do pierogów, tylko jajko tam wbijasz do tego, potem tylko formujesz z tego formę krokieta, obtaczasz w bułce tartej i voila, dokładnie tak jak zrobiłaś. Potwierdzam, jest pyszne (ʘʘ)
  • Odpowiedz