Wpis z mikrobloga

Był ktoś ostatnio w #meksyk w pobliżu Playa del Carmen? Jak wygląda sytuacja z glonami, bo czytam, że potrafią być dużym problemem... #podroze
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Yahoo_: Właśnie wróciłem :) plaże są ogólnie w świetnym stanie: owszem jak się przechodziło wzdłuż brzegu spacerem to bywaly glony- głównie tam gdzie plaża była wąska bo hotele do samego morza były. Natomiast ogólnie uważam ze było bez problemowo. Problem z globami to bym nazwał na Hollbox- tam wywożą tonami glony i j---e fatalnie
  • Odpowiedz
@Yahoo_: Nigdy nie skorzystałem z żadnego biura. Wszystkie podróże na całym świecie sami organizujemy- jeśli chodzi o noclegi to zawsze booking. Jeśli myślisz o braniu auta, np w Cancun to zapomnij o Mex rent. Fatalna firma, same problemy
  • Odpowiedz
@Yahoo_: Wawa-Lizbona-Cancun. Linia TAP. Swój droga- nie polecam :) na 6 lotów z nimi wszystkie spóźnione :) i to połowa grubo typu 90min do 2-3h. Na powrocie nie zdążyliśmy na przesiadkę z ich winy. Co prawda zapewniają wtedy hotel, jedzenie itp ale czas stracony. Chyba ze nie było się w Lizbonie to można za free dzień spędzić ;)
  • Odpowiedz
@utede: haha, akurat z TAP miałem przygodę jak się covidy zaczęły, trochę szczęście w nieszczęściu, bo wywalili nasz lot i miałem przebookować, ale akurat Portugalia wbiła 2 tyg kwarantanny wszystkim przyjezdnym więc i tak bym nie mógł lecieć i anulowałem lot. Co prawda chyba z 4 miechy czekałem na kasę, ale w końcu oddali.
PS jakby co to najlepiej komentować ich posty, bo jak pisałem na chacie to na początku
  • Odpowiedz
@Yahoo_: Owszem. Z j----i u mnie raz, dałem kolejna szanse i niestety syf ponownie :) do Meksyku lot tez byśmy się spóźnili ale na szczęście transfer flight tez się spóźnił i zdążyliśmy xD na powrocie już nie było tyle szczęścia. Gadaliśmy ze spora liczba osób i każdy mówił to samo- wiecznie spóźnieni na wielu lotniskach albo odwoływali loty. Także smuteczek, ale będę ich omijał. Natomiast i tak przysługuje mi konkretny
  • Odpowiedz
@takupatamta: Niecałe 2 tyg. Baw się dobrze po prostu :) na ulicach lokalsi czasem trochę nachalni, wciskają różne głupoty ale wszyscy mega mili. Ceny przystępne, pogoda super także można się zrelaksować na maxa. Planujesz jeździć i zwiedzać?
  • Odpowiedz