Wpis z mikrobloga

No dobra ale według mojej wiedzy w Polsce już dawno nie ma ambasadora Białorusi, a Belavia ma bana na całą UE. Sankcji nie ma bo nie przegłosowane jeszcze przez UE. Trochę dziwne ze jako amator lepiej się orientuję, niż aktywny polityk.
  • Odpowiedz
@toworel: a ja jestem przeciw rządowi. Za to całym sercem wspieram Armię i SG. Polski rząd g---o zrobił w kierunku przygotowania się do tej sytuacji. Caly czas graja politycznie na sprawie migracji. Dobrze ze mamy ogarniete sluzby mundurowe ale to nie jest zasluga PISu.
  • Odpowiedz
@adeekk1989: Zgadzam się z każdym zdanie z Tobą. Ale mi chodzi tylko o to, że PiS na tym zyskuje politycznie. Pomimo, że Tusk od początku jest za ochroną granic, to i tak TVP przedstawia go jako kogoś kto chce przyjmować uchodźców, co mocno wpływa na sondaże.
  • Odpowiedz
@toworel: TVP to jest rak, który niestety ma wpływ na sporą część ludzi. Chociażby za to co PiS zrobił z TVP, należy się Trybunał dla każdego kto do tego przylozyl reke. Pracowalem w TVP w latach 2008-2010 za tzw czasow rzadow Farfała (tego od Mlodziezy Wszechpolskiej). Tamto to byl powiew demokracji w porownaniu do PISowskiego szamba.
  • Odpowiedz
@toworel: > Chodzi mi o to, że PiS jest za ochroną granic, co jest również moim poglądem na tą sprawę.
Chyba nikt oprocz kilku oszolomow z Lewicy nie sadzi inaczej. Wlasnie sporo na mirko teraz sie probuje zmanipulowac, ze niby opozycja cala mowi w ten sposob ze trzeba ich wpuscic. Taka narracje probouja wykonac pisowskie i ruskie trolle teraz.
  • Odpowiedz
@adeekk1989: O tym cały czas mówię, w tym momencie sytuacja jest poważna, i wojenki polsko-polskie powinny zejść na boczny tor. Ale tak jak pisałem PiS na tym gra politycznie.
  • Odpowiedz
@szczepan-szczypawa a co ma autor do tego. Każdy kto ma mózg i skoncxyl liceum wie że takie działanie można było przewidzieć ze strony biorusi i można to było inaczej ugrać... PiS pręży muskuł i polaczkom daje poczucie bezpieczeństwa na wybory
  • Odpowiedz
via otwarty_wykop_mobilny_v2
  • 1
@GrochenMochen: dokładnie. PiS wie że Polacy nie chcą uchodźców i temu ich zatrzymuje dodatkowo tworząc narrację że PO by wpuściło i mielibyśmy druga Szwecje
  • Odpowiedz