Wpis z mikrobloga

@scamalert: winna Polska? To jest granica UE. Skoro koniecznie ma być szczelna to od miesiąca powinny na niej stacjonować wojska niemieckie szwajcarskie hiszpańskie francuskie... Ale to jest tylko rozgrywka polityczna kosztem imigrantów i Podlasian. Merkel z Tuskiem toczą sobie teraz srogą bekę z Kaczyńskiego xD
@scamalert: a ja wiem, ponieważ wiem jak działa biznes. Wcześniej emigranci sobie po cichutku przechodzili przez Polskę i nikt nie robił problemu.

Ten paragraf jest kluczowy: w Niemczech istnieje konflikt pomiędzy przedsiębiorcami którzy chcą imigrantów i lobbują za przyjmowaniem, a klasą robotniczą która jest opinią publiczną głosuje w wyborach i nie chce konkurencji w postaci imigrantów.

Dlatego Merkel musi działać tak żeby przyjmować jak najwięcej imigrantów dla dobra gospodarki ale z
@MilionoweMultikonto: Bo mam rodzinę we Frankfurcie nad Menem i z imigrantów to pracują tam Turcy, "Jugole", Ukraincy, Polacy, ale nie widzieli jeszcze, ani nigdy nie zglosil sie do nich zaden inżynier z Afryki czy Bliskiego Wschodu... Za to widzą "gangi" złożone z takich. W Berlinie podobnie. A już o Offenbach nie wspomnę. Chyba, że handel narkotykami nazywa się pracą
@scamalert Zdarza się, że pracują. Przez moje biurko przechodzą dokumenty do zatrudnienia pracowników w kilku dużych firmach. Zdarzają się dość często pracownicy z Syrii i z Iraku. Nawet jednego Afgańczyka już "zatrudniałem". Jeszcze nie wnioskował po zaświadczenie do Jobcenter po zasiłek ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ale to i tak dalej są wyjątki od reguły...