Wpis z mikrobloga

Ciekawostka- ranking anime wg krytyków na podstawie ocen wystawionych przez 82 różnych 'bloggerów i recenzentów' na myanimelist.

tl;dr TTGL na 5 miejscu, Baccano(23) przed S;G(56), Mononoke poza top100- utwierdza mnie tylko by nigdy nie kierować się recenzjami w necie.

#anime
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Atraktor:

Oj tam Legend of Galactic Heroes na pierwszym miejscu, a na drugim Touch ;p

Poza tym 90% recenzji na myanimelist.net to nie recenzje, a krótkie opinie. Do tego pisane przez przypadkowe osoby.
  • Odpowiedz
@80sLove: Z opisu wynika że to tylko oceny z myanimelist różnych 'krytyków', a nie na podstawie recenzji tam. Co do tej 82 to pewnie zbiór ludzi typu gość od Animezone i tym podobni- yutube'owi recenzenci z większą oglądalnością, może jakieś angielskie odpowiedniki tanuki. Tak czy siak ta lista nijak się ma do mojej.
  • Odpowiedz
@Atraktor:

O tanuki nie mam dobrego zdania. Ogólnie traktowałbym raczej zdanie krytyków, recenzentów czy zwykłych oglądaczy za radę taką jaką można uzyskać nawet na mikroblogu niż za prawdę absolutną.

Co do rankingów to mnie wcale nie interesują. Kieruję się raczej opisami serii, gatunkami, animacją, studiami, twórcami, projektami postaci lub czołówką.
  • Odpowiedz