Wpis z mikrobloga

@paradox-boi: wiesz o co k---a chodzi z tym eTOLL? Kiedyś na bramkach były Viatolle i ja mam to urządzenie w aucie, ale od jakiegoś czasu przestało działać (nie pika już jak przejeżdżam przez bramki i nawet doładowane nie jest) a mimo to mi się wszystkie szlabany otwierają xD jak to działa teraz? Po numerze rejestracyjnym?
  • Odpowiedz
@s---k: szykuje się jeżdżenie państwowymi autostradami za darmo, bo w takich Niemczech na przykład nie bardzo chcą procesować mandatów zza granicy na kwotę niższą niż 50€ czy tam 70€.
  • Odpowiedz
@s---k: będzie straszny meksyk, bo nie sądzę, żeby nawet Polacy na emigracji interesowali się aż tak bardzo, żeby ogarnąć wcześniej jakiś e-bilet, o dedykowanej, gównianej apce nie wspominając. O obcokrajowcach już nie wspomnę. Ludzie będą wjeżdżać, szlaban się będzie podnosił i będzie zonk przy wyjeździe (no chyba, że się szlaban też podniesie automatycznie, ale wtedy po co w ogóle te szlabany?).

Nie sądzę też, żeby byli w stanie sprawnie ściągać
  • Odpowiedz
  • 0
@s---k
@Vincenzo wy nigdy poza Polskę nie jechaliście i nie musieliście wcześniej, przed wyjazdem, ogarnąć opłat autostradowych? uwaga, odpowiadam : jedyny problem będą mieli polscy malkontenci xD
  • Odpowiedz
@Dorken: Ja nie mieszkam w Polsce, a tam gdzie bywałem nigdy nie musiałem nic online wcześniej ogarniać. Najbardziej skomplikowany system płatności z jakim miałem do czynienia to E-Z Pass w Stanach, który dorzucili mi w wypożyczalni, a który jak się okazuje z sukcesem integruje różne systemy płatności na różnych drogach w różnych stanach. Sorry, ale to co zrobiono z eTollem to jakaś porażka i za niecały miesiąc szykuje się niezły
  • Odpowiedz