Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1302
Od lat nie potrafię zrozumieć, dlaczego jedynym problemem motywującym masowo ludzi do protestów, jest abrocja. To dla mnie socjologiczna zagadka. Koszty życia, rujnowanie gospodarki, lockdowny, upadek służby zdrowia - nic, co najwyżej bierny opór i płacz w zaciszu własnego domu. Aborcja już po raz kolejny wyciąga rekordowe tłumy na ulicę.
Jak myślicie, dlaczego tak jest?

#aborcja #protest #bekazpisu #polska
  • 145
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BarkaMleczna: protesty organizuje pewna grupa osób. Grupa ta jest na tyle duża że przyciąga większą ilość zwykłych osób. Kluczowym elementem jest tu to że to grupa stworzona wokół totalnej opozycji i mogą poprosić lub rozkazać pomocy w protestach spora liczbę ludzi związanych z opozycją. Coś aka KOD i praworządność. Dodatkowo mają też do dyspozycji pewne środki finansowe.
Ludzie, bez takich grup sami nie pójdą strajkować a gdy zobaczą że grupa
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: Ja na to patrzę tak: Polsza to stolica spermiarstwa, pantoflarstwa i cuckoldu. Polskiego „mężczyznę” można wdeptać w ziemię, upodlić, opluć. Aktywuje się tylko i wyłącznie jak kobieta jest bezpośrednio pokrzywdzona przez system - wystarczy zobaczyć co się działo kiedy PO zrównało wiek emerytalny.

Polski „mężczyzna” zgrywa herosa, może dlatego Polki tak bardzo gardzą swoimi rodakami i wybierają obcokrajowcow. Aborcja właśnie godzi bezpośrednio w kobiety to i prostesty są. „Mężczyźni”
J.....i - @BarkaMleczna: Ja na to patrzę tak: Polsza to stolica spermiarstwa, pantofl...

źródło: comment_1636301324941CE8olCyxUBLdqJYa3yF.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Bo siedzicie na wykopie i narzekacie na ludzi którzy faktycznie wyszli na ulicę zamiast zorganizować protest przeciwko podatkom xD

@NaczelnyWoody: zorganizują i co? Pojawi się ułamek tego co na tych nt. aborcji. Media albo zleją albo niemal wyśmieją i tyle tego będzie.
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: tez mnie to zastanawia ale przeciez jak zaczne o tym mówić to mnie chyba wszyscy dookoła zjedzą xD

Tyle złego dzieje sie w kraju i na świecie a jedyny bodziec to aborcja, dodatkowe podatki i obostrzenia na ludzi nie działają, nawet prześladowanie ludzi (strefy wolne od LGBT)
  • Odpowiedz
Od lat nie potrafię zrozumieć, dlaczego jedynym problemem motywującym masowo ludzi do protestów, jest abrocja

@BarkaMleczna: już Ci tłumaczę. Bo protest (jakikolwiek) trzeba zorganizować: zainicjować, nagłośnić, zachęcić ludzi, skoordynować wszystko, itd. I do tego trzeba "mieć jaja" - jak widać, w tym kraju mają je tylko kobiety (w końcu to inicjatywy założone i kierowane przez kilka twardych babek organizuje w Polsce to wszystko).
  • Odpowiedz
Od lat nie potrafię zrozumieć, dlaczego jedynym problemem motywującym masowo ludzi do protestów, jest abrocja. To dla mnie socjologiczna zagadka. Koszty życia, rujnowanie gospodarki, lockdowny, upadek służby zdrowia - nic, co najwyżej bierny opór i płacz w zaciszu własnego domu. Aborcja już po raz kolejny wyciąga rekordowe tłumy na ulicę.

Jak myślicie, dlaczego tak jest?

@BarkaMleczna: bo umówmy się, kto decyduje się na aborcje?
- kobiety w zwiazku, gdy ich dziecko jest
  • Odpowiedz
Prawo które bezpośrednio uderza w wolność człowieka. Aborcja dotyczy zarówno żony, męża, dziecka i twojego sąsiada.
Aborcja jest maczetą w dżungli szowinistycznych poglądów przedzierającego się feminizmu.
Sprawa aborcji by nie istniała w tak szerokim zakresie gdyby nie dało się nią lewarować ruchów politycznych.
Gdyby partia P*S zakazała prezerwatyw to na ulicy zobaczylibyśmy mężczyzn. Każdy k----m to potencjalnie zabite dziecko. Fajnie jest, fajniusio
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: Bo sprawa aborcji gra na ludzkich na emocjach, uczuciach, a jednocześnie świadectwo światopoglądu ludzi nami rządzącymi, co pozwala zobrazować dokąd zmierzają zmiany w kraju. Jest to paradoksalnie bardziej przyziemny i zrozumiały problem niż kwestie gospodarcze, dopóki gospodarka ma się wciąż dobrze.
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: bo to są dla Polaków abstrakcyjne sprawy i każdy nie myśli o nich póki nie odczuje tego na własnej skórze a nawet wtedy jego mózg znajdzie jakichś złych prywaciarzy/niemców/żydów co specjalnie działają na szkodę Polski i biednych Polaków bo mózg Polaka nie ogarnia tak złożonych mechanizmów. Wystarczy spojrzeć jak wygląda sprawa kradzieży w Polsce: ktoś z-----e 10k to jest wielka afera, a ktoś z-----e 70 milionów to lekkie oburzenie
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: tu jest konkretne wydarzenie, w konkretną- dużą grupę (bezpośrednio 50%, pośrednio k---a wszystkich). Jest dość jasne i przejrzyste.
Ekonomie, sądy rozmontowywują powoli, jest to bardziej skomplikowany proces i nie mający bezpośośredniego wpływu tu i teraz.
  • Odpowiedz
bo polacy to leniwe beciaki i niemoty jak ten areczek z memow. Polki za to umieja drzec ryja i sie awanturowac prawie tak dobrze jak murzynki w USA, ale jedynie co je obchodzi to s--s c--a ruchanie i płodzenie bombelkow. Inflacja, drożyzna itd ich nie obchodzi, bo najwyzej ich beciak polak wezmie nadgodziny. Easy.

@Tranzystor_IGBT: @BarkaMleczna: Chciałem napisać komentarz do twojego wpisu ale w zacytowanym tekście użytkownik w
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: Aborcja, czyli mordowanie nienarodzonych dzieci, więc grzech śmiertelny to jedno z największych osiągnięć szatana, on i jego demony zwodzą ludzi, aby ich potępić, jak widać, dobrze mu idzie. Ludzie oddaleni od Boga są bardzo łatwym łupem.
  • Odpowiedz