Aktywne Wpisy

Antorus +477
Zróbcie już ta aborcję do 12 tygodnia i po sprawie, tak jest w całej Unii prawie. Po co znowu się żreć o takie bzdety jak tu trzeba państwo do kupy poskładać i odbudować relacje ze wszystkimi sojusznikami.
Katoliccy fanatycy zawsze mają wyjście: po prostu nie robić sobie aborcji xD bo to nie tak, że biegają lewackie bojówki i ładują baby w ciąży na nosze siłą. Chociaż tvpis mógł to wam tak przedstawić.
Katoliccy fanatycy zawsze mają wyjście: po prostu nie robić sobie aborcji xD bo to nie tak, że biegają lewackie bojówki i ładują baby w ciąży na nosze siłą. Chociaż tvpis mógł to wam tak przedstawić.

dariusz44 +496
#bekazpisu #wybory #oswiadczenie
Uwaga mam ważny komunikat, do wszystkich symetrystów twierdzących, że żadna władza nigdy nikogo nie rozliczyła, i nikt z PISu nie pójdzie siedzeć.
Otóż nikt nigdy w historii 3RP nie łamał prawa tak masowo, i bezczelnie jak PIS. I bekną za to NA PEWNO!
Zatem spotkajmy się za rok, od utworzenia nowego rządu, i jeżeli żaden z czołowych polityków PiS (Obajtki, Ziobry, Szydła i tak dalej. Pierwszy garnitur PISu)
Uwaga mam ważny komunikat, do wszystkich symetrystów twierdzących, że żadna władza nigdy nikogo nie rozliczyła, i nikt z PISu nie pójdzie siedzeć.
Otóż nikt nigdy w historii 3RP nie łamał prawa tak masowo, i bezczelnie jak PIS. I bekną za to NA PEWNO!
Zatem spotkajmy się za rok, od utworzenia nowego rządu, i jeżeli żaden z czołowych polityków PiS (Obajtki, Ziobry, Szydła i tak dalej. Pierwszy garnitur PISu)

Pomoże ktoś z generowaniem funkcji w Matlabie/Octave etc?
Z Octave nigdy nie korzystałem, co innego Matlab.
Co tam za problem z sinusem masz?
Tworzysz sobie najpierw wektor czasu np. t=0:0.01:8.
Wzór na sinusoidę to po prostu: y= A2pift.
A to amplituda, czyli jakaś stała, f to zadana częstotliwość i plotujesz sobie.
Drugiego polecenia nie do końca rozumiem.
y = 2 * sin (2 *pi * f * t)
:P
Nie wiem jak to mam wyjaśnić :P
Ten sinsus ma być funkcją w czasie, więc musisz matlabowi podać jak ma próbkować.
np.
Tsym = 8; %czas symulacji
tp=0.01; %okres próbowania - czym mniejsza liczba tym 'ładniejszy' wyjdzie
t=0:tp:Tsym-tp; %tworzysz wektor od 0 do Tsym. Będzie on wyglądał tak: t=[0, 0.01, 0.02, 0.03........] itd aż do wartości Tsym-tp. Odjąłem tutaj tp, bo wektor
Skoro mój wykres ma mieć 800 próbek, więc tp=0.00125
Próbuję jeszcze rozgryźć o co chodzi z Tsym i A, którego później we wzorz nie ma.
2) Muszę zrobić coś takiego a później oba wykresy na siebie nałożyć
http://pasteboard.co/KgYRnAS.png
A co do 'A' to teraz mój błąd, bo po prostu zjadłem :D
y = A * sin( 2 * pi * f * t ).
Wpłynie to tylko na amplitudę, czyli, że wartości sinusa będą od -A do A.
Możesz sobie napisać program też w ten sposób, żeby na podstawie podanej ilości próbek i czasu symulacji sam obliczył sobie okres próbkowania,
Tutaj ten kod raz jeszcze
http://nopaste.info/71d21dca8b.html
@szczesliwa_patelnia:
@shymon: Ok.
Mamy funkcję y=4x W dziedzinach y<0,1> i x<0,1/4> Muszę go powtórzyć 4 razy, w sensie zaczynać ten fragment od (0,0), (0,1/4), (0,1/2), (0,3/4). I zrobić to w pętli.
To zara poszperam ;)
Linii pionowych nie usuniesz. Matlab łączy kolejno wszystkie punkty, a skoro po punkcie na wysokości '1' nagle robi się wartość '0' to i kreskę pociągnie. Jeśli chcesz się ich pozbyć to inną opcję plota byś musiał ustawić, tzn. nie ciągłą krechą a np. jakieś kropki czy inny badziew w chwilach próbkowania ;)