Wpis z mikrobloga

@wolownik: aż sprawdziłem to :część kraju ma klimat zwrotnikowy monsunowy tropikalny a część żyjąca w dolinach Himalajów gorące lata i zimne zimy, w Himalajach zaś zimne lata i mroźne zimy.
Tak więc chłodno jest w zimę jest tylko w części kraju. A po Himalajach i tak się nie da jeździć rowerem
  • Odpowiedz
@Cymes: czyli rozumiem, że dbanie o środowisko jest bez sensu i trzeba to yebać?
Dobrze, że mówisz, bo miałem dylematy gdzie zutylizować starą lodówkę, papę i gruz, teraz już wiem, że w lesie
  • Odpowiedz
@niochland: ekologia nie powinna karmić się urojeniami o śmierci wszystkich ludzi na Ziemii jak dinozaurów jeśli nie przesiądziemy się na rowery to raz.
Dwa rozwiązania ekologiczne powinny być wdrażane bez szkody dla komfortu życia zwykłych ludzi. Jeśli masz dziecko to musisz mieć je prawo odebrać ze szkoły samochodem a nie rowerem zwłaszcza w zimę.
@Gregory960: to znaczy że to rozwój technologii decyduje o rzeczywistości a nie urojenia. Wola
  • Odpowiedz
  • 19
@Cymes warto tutaj dodać że Bhutan to kraj ktory zamiast mierzyć dobrobyt w pieniądzach, stworzył własny "gross national happiness index", ktory jest ważniejszy od gross domestic product I bierze pod uwagę także inne aspekty dobrobytu mieszkańców. Dodatkowo, lasy w tym kraju mają zapewnioną ochronę w konstytucji.
  • Odpowiedz
@Cymes: Jakbyśmy mieli klimat jak oni to zużywalibyśmy masę energii na chłodzenie. To fakt, że brak przemysłu nie jest rozwiązaniem, ale istnieje masa ekologicznych rozwiązań, których nie chce się nikomu wdrażać.
  • Odpowiedz