Aktywne Wpisy
Kopytnik_1 +34
#ukraina #rosja #wojna
Mam prośbę do wszystkich, którzy cieszą się z tego, że w Rosji zabijają cywilów. Dodajcie mnie na czarną, nie chcę widzieć Waszych postów. Dobrze wiemy, że Rosja dokonała bandyckiego ataku na Ukrainę i to Rosja jest winna setek niewinnych śmierci Ukraińców. Ale pochwalanie zabijania cywili w Rosji, to nic innego jak wejście w buty rosyjskich zbrodniarzy, którzy dokonywali zbrodni w Buczy, Mariupolu i innych miejscach. To, że tamci w
Mam prośbę do wszystkich, którzy cieszą się z tego, że w Rosji zabijają cywilów. Dodajcie mnie na czarną, nie chcę widzieć Waszych postów. Dobrze wiemy, że Rosja dokonała bandyckiego ataku na Ukrainę i to Rosja jest winna setek niewinnych śmierci Ukraińców. Ale pochwalanie zabijania cywili w Rosji, to nic innego jak wejście w buty rosyjskich zbrodniarzy, którzy dokonywali zbrodni w Buczy, Mariupolu i innych miejscach. To, że tamci w
arysto2011 +3
#bekazlewactwa Moja córka ma 9 lat. Nie ma telefonu komórkowego, tabletu, nic. Nie będzie miała do czasu osiągnięcia pełnoletności. Możecie sobie pierniczyć, że w szkole jej pokażą - może. Ale to będzie o niebo lepiej niż to #!$%@?, które dosięga ludzi z własną elektroniką.
1. Jak gotujecie ryż do sushi, chodzi mi o czas i proporcje ryż/woda
2. Jakie wybrać nori ? Używałem co najmniej 3 różnych, ale wszystkie nori są grube, przez co jak się już je sushi to jest gumiaste, na co zwrócić uwagę ? Wcześniej kupowałem czerwone, teraz kupiłem srebrne i jakby lepiej ale nadal gumiaste i grube.
2. Nori premium gold z Asia kitchen moje ulubione, nie zwijają się ciężko a są smaczne
Od momentu zagotowania przykrywam i zmniejszam na minimalny płomień. 10 albo 12 minut, już nie pamietam.
Po wyłączeniu zostawiam pod przykryciem ma 15 minut.
Na 1kg ryżu 100g octu, 100g cukru i łyżeczka soli.
Nori goldy