Wpis z mikrobloga

https://www.yafud.pl/46711/ Moim problemem są rodzice. Nigdy się nami nie zajmowali. Mam dwie siostry. Najmłodsza ma 19 lat i szybko wyszła z domu bo nie mogła znieść takiego traktowania. Jakoś układa sobie życie z facetem. Ja natomiast wyjechałam dawno temu i daleko mimo wszystko utrzymuję umiarkowany kontakt z rodzicami. Druga siostra nie miała takiego szczęścia. Od początku były z nią problemy. Piła, brała narkotyki. Stała się czarną owcą. Niby wszystko miało wyjść na prostą kiedy poznała swojego partnera i urodziła dziecko. Poszła w tango, dalej Piła i brała. Prawa rodzicielskie przejął ojciec jej dziecka, odseparował ją. Prosił o pomoc moich rodziców, ale nie otrzymał nic. Obecnie moja siostra przebywa w psychiatryku. Dostała jakieś pieniądze z urzędu, że jest chora czy coś takiego. Płaci jakieś alimenty z tego na swoje dziecko. W końcu z tego zakładu będzie musiała wyjść. Na pytanie kto jej pomoże kiedy zakończy leczenie i gdzie się zatrzyma, mój ojciec odpowiedział, że skoro placi pieniądze dla swojego partnera to niech idzie do niego. Wielkie zdziwienie że nikt nie chce mieć z takimi rodzicami nic wspólnego. W dużej mierze przyczynili się do tego że moja siostra ma tak jak ma. Odwracali się od nas zawsze. Patologia. #yafud #fail
  • Odpowiedz