Wpis z mikrobloga

@DerMirker: jesli w haszu masz wpisane wspinaczka to nie dziwie sie ze scierasz naskorek az nad to przez co masz bardziej dlonie narazone na rozne infekcje oraz jakosc naskorka
  • Odpowiedz
@DerMirker: To samo - ja stosuje krem mediderm tylko wada jest taka ze trzeba go często używać żeby był efekt. Zauważyłem ze stres i papier się tez przyczyniają do zwiększonej wrażliwości dłoni - u mnie głównie prawa dłoń. Jak byłem ostatnio na urlopie dwa tygodnie to mi całkiem zniknęło - wróciłem do pracy i sie pojawiło po 3 dniach.
  • Odpowiedz
@DerMirker: Miałem coś podobnego i farmaceuta ocenił, że mogę mieć jakieś niedobory. Zacząłem brać jakiś suplement all-in-one i przeszło po około miesiącu

@DerMirker: Też bym obstawiał jakieś niedobory, kup jakieś multiwitaminy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@DerMirker: nie wiem byczku, ale też czasem mam problem z suchymi i pękającymi dłońmi. Dopóki się suplementuje jest ok, też używam dzbanka / butelki filtrującej i możliwie że one część minerałów blokują, chociaż niby Brita pisze że wapń i magnez nie są zatrzymywane na filtrze
  • Odpowiedz
@Crock92: jem witaminę D, żelazo i witaminę B12. Dużo kasz, serów, itp. Raczej powinienem być w normie ze wszystkimi pierwiastkami, morfologia wyszła dobra.

Idę do dermatolog za tydzień i zobaczę, bo już mi się skończyły pomysły.
  • Odpowiedz
@DerMirker: Uja widać na tym zdjęciu, wygląda na urazówkę, ale może być pokłosiem infekcji, lub jak wspominają powyżej jakiś braków. Infekcje skóry często się bujają, raz wyskakują, później przygaszają, mnie na raczej grzybiczne zakażenie pomaga żywica świerkowa, leczenie jest długotrwałe, wyniki super.
  • Odpowiedz