Aktywne Wpisy
LajfIsBjutiful +124
Biała baba z czarnym chłopem w reklamie . Czysty przypadek - po raz kolejny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kolorowaagitacja #bekazlewactwa
#kolorowaagitacja #bekazlewactwa
bachus +64
Ciekawe ile osób pamięta co to jest i po co się "toczyło" ;-)
#gimbynieznajo
#gimbynieznajo
Jezu Chryste (╯°□°)╯︵ ┻━┻ Zamiast muzyki w tle, leci Psi Patrol na pełną #!$%@?ę, zamiast normalnych rozmów i heheszków, to co chwilę trzeba przekierować uwagę grupy na mega atencyjną pięciolatkę, z rodzicami niemowlaka nie bardzo da się porozmawiać, bo co chwila tylko go myją (to chyba nie jest norma, mają mega zajoba na punkcie odkażania mu rąk po każdym kontakcie z czymkolwiek), konsultują się, czy coś mu trzeba, po czym wychodzą po 45 minutach, a koleżanka w ciąży mówi, że mąż nie ma się czym stresować, bo cała odpowiedzialność spada na nią, podczas gdy ten mąż już teraz pracuje na dwa etaty, żeby utrzymać ich dwoje i sam mi powiedział, że jest przerażony perspektywą dziecka (zresztą żonie też to przyznał, ona po prostu uważa, że mu przejdzie).
Teraz moi najlepsi przyjaciele wzięli ślub i mają parcie na rozmnożenie i się tylko modlę, żeby w całym tym szaleństwie nie uciekły piękne, głębokie, trwające po kilkanaście lat relacje.
#childfree #dzieci
@BarkaMleczna: uciekną i tak. Nie licz że przyjaźnie będą trwały wiecznie. Ja z dobrymi kumplami widzę się raz na 2 miesiące i to nieźle a kilka lat temu raz w tygodniu to było mało. I to nie ważne czy ktoś ma dzieci
U mnie jest tak, że moja siostra i brat mają gówniaki. Lubię je, ale tak na 5 minut, aby się powygłupiać czy dać drobnostkę i widzieć jak się cieszą. Po czasie kończy mi się do nich cierpliwość i chcę uciec. Kompletnie nie poczuwam się chętna do takiej roli i w sumie... za każdym razem jak widzę jak te bombelki dobijają moje rodzeństwo to odczuwam ulgę, że się w to nie
@wiktorek_pl: bardzo smutne ;<
Tak se myślę właśnie że urodzi ci się to właśnie trzeba #!$%@?ć na 2 etaty bo więcej wydatków. A rzeczy dla dzieci nie są tanie
@BarkaMleczna: Wydaje się, że z zbyt małej próbki wyciągasz pochopne wnioski co może prowadzić do błędnych wniosków. To co obserwujesz to tylko efekty wychowywania dzieci konkretnymi metodami przez konkretnych ludzi. Znam sporo rodziców, których dzieci potrafią zająć się samymi sobą (nawet dwulatki) i potrafią się
Żona chce
@KrzywdaBolesna: Wystarczy, że jesteś kociarą/psiarą i możesz znaleźć sporo tańszy substytut niż dzieci do podawania szklanki na starość
To byś wtedy pewnie zwyzywał od patologii, nieodpowiedzialnych debili/wyrodnych matek ¯\(ツ)_/¯
Nie bez powodu niechęć do dzieci i brak instynktu rodzicielskiego to jest temat tabu, nikt po prostu nie chce przez tłuszcze być z góry oceniany i